Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què són i com participar-hi?

Informació bàsica sobre la participació ciutadana

Què són els processos participatius?

Els processos participatius són un instrument que l'Ajuntament d'Olèrdola posa a disposició dels ciutadans i ciutadanes perquè puguin opinar i aportar el seu coneixement i les seves propostes sobre Olèrdola al govern del municipi.

Els processos participatius poden tenir objectius diferents en funció de si s'adrecen a un col·lectiu específic (dones, infants, gent gran...) a un territori específic (per nuclis de població) o a un tema específic (plans urbanístics, esports, educació...) o tenen un abast general.

Aquests processos consten de diverses fases:

1. Informació i comunicació als ciutadans sobre el tema a debatre i les opcions proposades.

2. Recollida de propostes i aportacions dels ciutadans.

3. Devolució de la resposta argumentant la decisió final adoptada.

Nota: Tota la informació referent a les diverses fases  es publicarà en aquest apartat web i se'n donarà el màxim de difusió possible quan hi hagi un procés participatiu obert.

Com participar-hi?

Quan hi hagi algun procés obert, s'habilitarà un espai de participació específic a través d'aquest mateix apartat de la web, des d'on es podrà accedir a participar en la consulta que es formuli i es podrà fer l'aportació al procés en què es vulgui participar, d'acord amb les bases que regeixin el procés concret i amb el Reglament municipal de Participació ciutadana.

Document Actions