Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En el seu missatge d’Any Nou, l’alcalde d’Olèrdola proposa “enfocar la mirada en l’horitzó, cuidar-nos i cuidar els que tenim a prop”

La reflexió sobre els efectes de la pandèmia marca el missatge de Lucas Ramírez

dimarts 29 desembre 2020

 

En l’edició d’aquest mes de desembre del butlletí municipal “Olèrdola Informació” s’inclou el missatge d’Any Nou de l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez. La reflexió sobre els efectes de la pandèmia és un dels centres d’interès d’aquest text que inclou “un cordial agraïment de part de tot el consistori a totes aquelles persones que han mostrat la seva solidaritat en vers els seus veïns i veïnes, tot aportant el seu granet de sorra perquè tothom pogués seguir endavant.”.En el text l’alcalde proposa “enforcar la mirada en l’horitzó, cuidar-nos i cuidar els que tenim a prop”.

A continuació reproduïm íntegre l’escrit:

 

Escrit d’Any Nou de l’Alcalde

“Us proposo enfocar la mirada en l’horitzó, cuidar-nos i cuidar els que tenim a prop”

 

Benvolguts veïnes i veïns,

 

Unes setmanes abans de que arribin les dates de Nadal, dedico uns dies a pensar sobre què escriuré enguany. Penso en quins temes introduir, com expressar-ho perquè el missatge pugui arribar a tothom i en com fer que qui ho llegeixi faci una reflexió com la que faig en el moment en què intento plasmar-ho en un paper.

Les paraules i el seu ordre ho són tot. Són l’eina per expressar els nostres pensaments, ajuden a construir i tenen prou força per empenye´ns cap als cims més elevats, tot fent-nos veure la seva grandesa, provocant la nostra pròpia evolució.

Aquest any m’ha estat fàcil escollir un tema per parlar en aquest escrit, ja que s’ha convertit en el meu pensament alhora de fer qualsevol pas en el dia a dia, durant els darrers mesos, com us haurà passat a tots vosaltres.

Vam començar un any, on tots teníem nous somnis, nous projectes per realitzar. Pocs mesos després, un virus inesperat ens va capgirar la vida, fent-nos canviar els nostres hàbits i adaptant-nos a una nova situació.

La cara negativa del Covid-19, tots la coneixem, és cruel, freda i ha portat desolació a moltes llars.

Ha portat als límits a les administracions, a la població i a cadascú de nosaltres. Ens ha fet sentir que la vida pot desaparèixer en un obrir i tancar d’ulls, però també a valorar el que tenim i a qui tenim al costat. Quantes vegades hem valorat les coses quan les hem perdut? Quanta gent aquesta pandèmia l’ha viscut lluny de la seva família?

La situació ens ha portat a molts a treballar des de casa, per una part de la població, altres han patit ERTO’s o fins al punt de perdre el lloc de treball. M’agradaria donar molts ànims i forces aquesta part de treballadors que es troben en les situacions menys afavorides a conseqüència del moment. Malgrat aquests aspectes més desfavorables, m’agradaria que intentéssim veure la situació amb el màxim optimisme possible, doncs és aquest el camí per sortir-ne reforçats.

M’agradaria doncs que reflexionem sobre els límits que ens ha marcat la pandèmia,  ja que són aquests els que ens han fet superar-los, ens han fet treure la suficient força per sobrepassar-los tot respectant les pautes que se’ns han donat:  si ens cuidem i ens ajudem entre uns i altres.

Aquesta situació, ens ha fet estimar i valorar el nostre voltant, els familiars, els amics, la parella i, sobretot, ens ha fet respectar l’espai de cadascú per evitar mals majors.

Han estat uns mesos en què hem estat moltes hores a casa i així, hem compensat totes aquelles vegades que hi desitjàvem estar-hi però el ritme del dia a dia, no ens ho permetia. Ens ha fet relacionar-nos més amb els  nostres veïns, i fer-ho d’una manera diferent. Ens ha fet sentir el caliu i la proximitat si en cas de necessitat ens calia demanar ajut o algun favor. Ens ha permès conèixer més el nostre entorn, hem pres consciència del que és viure el present, i és, en aquests moments difícils, quan realment coneixem qui ens envolta, amb qui convivim i el que és més important, a nosaltres mateixos.

Crec que tenim molta sort de viure a Olèrdola, un espai obert, de bonics paisatges, de gent acollidora i solidària, doncs en un altre lloc, els mesos que deixem enrere, de ben segur els haguéssim viscut de manera molt diferent.

Us proposo una cosa, que pensem en el que deixem enrere i enfoquem la mirada en l’horitzó. Estic segur que el que veiem al nostre davant, es l’adaptació a un nou escenari, diferent. Els mesos passats ens han permès créixer i conèixer, i els que venen per endavant de ben segur ens portaran cap a coses noves que ens retornaran la il·lusió i ens donaran la força per crear un futur millor.

Arribo al final de l’escrit , però abans de desitjar-vos unes bones festes, voldria fer arribar el més sentit condol a aquells qui han perdut un familiar en aquest darrer any.

També voldria fer arribar un cordial agraïment de part de tot el consistori a totes aquelles persones que han mostrat la seva solidaritat en vers els seus veïns i veïnes, tot aportant el seu granet de sorra perquè tothom pogués seguir endavant. Agraïment que vull fer arribar també a tots els treballadors de l’ Ajuntament per la seva dedicació i en especial, a aquells serveis i entitats municipals que han estat al peu del canó, col·laborant en tot moment en l ‘atenció directa dels veïns i veïnes, en el repartiment de mascaretes , de medicaments, d’aliments per tot el municipi .... A tots i a cadascun de vosaltres: GRÀCIES!

Amb aquestes paraules m’agradaria haver transmès la meva reflexió sobre la importància de cuidar-nos i cuidar els que tenim a prop, de valorar allò que tenim i, m’ agradaria que  us hagin arribat les ganes de seguir lluitant, de ser optimistes i sobretot, les ganes de viure.

Ara sí, us desitjo a tots i totes,  que gaudiu d’aquestes festes nadalenques amb molta pau, amor i il·lusió, i que l’entrada del nou any ens porti a tots molta salut i felicitat!

 

 

Lucas Ramirez Búrdalo

Alcalde d’Olèrdola

Document Actions