Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitat al Parc:"Olèrdola, una muntanya d´històries"

Itinerari guiat per descobrir els paisatges més atractius i els elements patrimonials del Parc d'Olèrdola

 

 

Els afeccionats al senderisme tenen en aquesta ruta l’oportunitat de recórrer l’espai natural d’Olèrdola descobrint els paisatges més atractius del Parc, així com els elements patrimonials més interessants. Es tracta d’un itinerari guiat d’uns 5 km. que comença i acaba al Conjunt Històric d’Olèrdola. La ruta comença caminant per un dels pocs boscos d’alzinar que es conserven a Olèrdola i passa per diferents fonts naturals originades per les infiltracions sobre la roca calcària. L’itinerari permet conèixer que és un forn de calç tradicional i com funcionava, així com observar les construccions de pedra seca, com les barraques, molt populars en aquest territori. El recorregut s’endinsa al fondo de la Seguera, una vall estreta de dimensions reduïdes encaixada entre penya-segats de gran valor natural. El caminant descobrirà entre les parets verticals, les balmes excavades per l’acció de l’aigua que han estat històricament aprofitades per la humanitat, algunes d’elles conserven pintures rupestres. Els nostres guies realitzen diferents aturades per veure amb deteniment les espècies vegetals més destacades del Parc, com el margalló, l’única palmera europea que existeix. Les terrasses abandonades ens recorden la catàstrofe de la fil•loxera en aquest territori. El tram final del recorregut guanya alçada per arribar a una talaia natural on s’observen les millors panoràmiques de la Depressió Pre-litoral en l’àrea del Penedès. El final del recorregut passa per l’anomenat Pla dels Albats, on s’observen les restes arqueològiques del barri alt-medieval establert fora de les imponents muralles olerdolanes. Destaca la necròpolis, un centenar de tombes excavades a la roca i amb la forma humana (antropomorfa). Els nostres guies us introduiran en com era la vida quotidiana d’un habitant de l’any 1000 en aquell indret. La visita acaba a la muralla romana d’Olèrdola.

Opcionalment es pot completar el recorregut amb la visita a l’interior del Conjunt històric d’Olèrdola, catalogat de Bé Cultural d’Interès Nacional.

Adults: 3,00€, infants (5-12 anys): 2,50 €,reduïda (Cercle d’Amics dels Parcs Naturals i majors de 65 anys): 2,70€, 0-4 anys: gratuït


Castell d'Olèrdola
  • Quan 11/05/2013 de 10:00 a 11:30 (CET / UTC200)
  • On Castell d'Olèrdola
  • URL de l'esdeveniment Lloc web relacionat
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Document Actions