Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita guiada "Olèrdola, la ciutat medieval del segle XI"

Visita comentada al recinte fortificat de l'antiga ciutat

En aquesta visita us convidem a descobrir la ciutat medieval d'Olèrdola, on Mir Geribert, el gran magnat feudal de la frontera que al segle XI separava cristians i musulmans, s'autoproclamà Príncep, encapçalant una revolta contra el comte de Barcelona.

Mentre passegem entre les restes arqueològiques i gaudim de les panoràmiques del Parc Natural d'Olèrdola, visitarem les tres àrees que estructuraven l'espai del recinte fortificat: el castell al cim; l'àrea sacra amb l'església i la necròpolis més avall, que ha estat recentment excavada i restaurada. Finalment, caminarem fora muralles per descobrir part de l'extensió de la civitas, fins arribar al conegut indret del Pla dels Albats. El seu terme abraçava gran part de les actuals comarques pendesenques i en fou capital al llarg dels segles X i XI, a més de tenir un destacat paper en el control i defensa del sud de la Marca Hispànica.

  • Edat: totes les edats
  • Data: Diumenges 30 de setembre, 28 d’octubre i 25 de novembre de 2012
  • Horari: 11 h
  • Preu: Fins a 4 anys: gratuït. Nens entre 5 i 12 anys: 2,50 €. Adults: 3 €. Entrada reduïda (Cercle d'Amics dels Parcs Naturals, majors de 65 anys): 2,70 €.

Informació i reserves:
Tel. 93 817 28 68 | Fax 93 819 94 42

conjunt monumental d'Olèrdola

Document Actions