Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita "Roma a Olèrdola"

Ja es poden formalitzar les inscripcions per participar en la visita guiada gratuïta “Roma a Olèrdola”, prevista per diumenge 2 de maig a les 11.00h, al Conjunt Monumental d’Olèrdola. Es tracta de la segona de les Rutes del Patrimoni d’Olèrdola que l’Ajuntament organitza aquest 2021, programada després de la que es preveu realitzar aquest dissabte a Moja. Les inscripcions es poden fer a través de correu electrònic,  a oldl.turisme@olerdola.cat . Les places són limitades i es prega puntualitat.

La ruta té el propòsit de resseguir la petjada històrica de la Roma clàssica a Olèrdola. I és que els romans no van fundar una ciutat a Olèrdola, sinó que hi tenien un campament militar que va deixar un gran nombre de construccions significatives que han perdurat fins els nostres dies. En destaca la muralla, una de les més ben conservades del país, d’inicis del segle I AC. La seva construcció responia a necessitats de defensa, però també s’interpreta que tenia un interès propagandístic per difondre la civilització romana en contrast amb la dels ibers.

També es troben restes de la torre- talaia, situada al cim, que controlava també la costa o bé l’emblemàtica cisterna, excavada a la roca al segle II AC i que servia per emmagatzemar l' aigua de pluja, amb una capacitat de 350.000 litres. Al Conjunt monumental també hi trobem les restes de  la pedrera utilitzada per extraure la pedra per edificar la muralla i la talaia.

Des d’Olèrdola, els romans controlaven el territori, les vies de comunicació, la Via Heraclea, (posteriorment anomenada Via Augusta) i en especial l' accés cap a Tarraco, la capital de la Província Hispania Citerior.

Conjunt Monumental Olèrdola
  • Quan 02/05/2021 de 11:00 a 13:00 (Europe/Madrid / UTC200)
  • On Conjunt Monumental Olèrdola
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Document Actions