Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casa del Sepulcre

Casa del Sepulcre

Descripció
Indret predilecte de Francesc de Paula Rius i Taulet (1833-1889)
  • Patrimoni

El conjunt de la casa-jardí va quedar lligat a la capella del Sant Sepulcre fa més de 150 anys. A l’esquerra de l’edifici destaca la piscina i el vestidor. Darrera, la torre del molí de vent per extreure aigua. Fora del tancat s’hi emplacen els corrals i els safareigs.
La casa, senyorial i amb un estil poc definit (eclèctic), és de planta baixa i dos pisos. A l’interior hi trobem sales nobles i estances pel servei. La piscina i el vestidor estan revestits per ceràmiques de colors amb motius geomètrics que li atorguen originalitat.
En aquesta propietat hi va viure els seus últims anys Francesc de Paula Rius i Taulet, alcalde de Barcelona en diferents períodes entre 1872 i 1889. Sota el seu mandat es va produir una notable modernització de la ciutat, que culminaria amb el projecte de l’Exposició Universal de 1888. La reina regenta Maria Cristina li atorgà el títol nobiliari de marquès d’Olèrdola per aquella tasca. L’alcalde, també diputat a les Corts i advocat, trobà en el Sant Sepulcre el seu indret predilecte on descansar al final de la seva vida.

Com arribar

Document Actions