Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’EvaLudens arriba aquest curs a les escoles d’Olèrdola

A partir d’aquest setembre, l’EvaLudens oferirà a les escoles Circell i Rossend Montané una programació de 8 espectacles de narració i tradició oral
Noemí Martínez, coordinadora de l'EvaLudens; i Jordina Biosca, directora del Festival En Veu Alta
Noemí Martínez, coordinadora de l'EvaLudens; i Jordina Biosca, directora del Festival En Veu Alta

divendres 15 setembre 2023

 

Les dues escoles d’Educació Infantil i Primària d’Olèrdola, l’escola Circell de Moja i l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, participen aquest curs en el projecte “EvaLudens”. Nascut de l’impuls del Festival En Veu Alta, l’EvaLudens inicia el seu segon curs d’activitat oferint a les 7 escoles que hi participen un total de 8 espectacles de narració i tradició oral durant el curs.

Jordina Biosca, directora del Festival EVA, exposa que l’EvaLudens té el propòsit de contribuir a acostar la cultura de l’oralitat i els seus espectacles de proximitat a una franja d’edat que va dels 9 a 14 anys.(àudio)

Noemí Martínez Saavedra, coordinadora de l’EvaLudens explicava que el projecte arriba a Olèrdola gràcies al suport de l’Ajuntament d’Olèrdola i a la receptivitat dels claustres de les dues escoles.(àudio)

La presència aquest curs d’Olèrdola a l’EvaLudens dona continuïtat a la participació sostinguda del municipi en el Festival Eva, que el 2024 farà 20 anys.

Inici amb glosa els dies 21 i 26 de setembre

Noemí Martínez indicava que les sessions de l’EvaLudens les rebran els alumnes de 5è i de 6è. Es comptarà amb espectacles de glosa, de cançó tradicional i de narració, de la mà de professionals de referència al sector. El primer dels espectacles, dedicat a la glosa improvisada,  anirà a càrrec d’Anaís Falcó doctora en musicologia, etnomusicòloga i música especialitzada en músiques tradicionals, violí i veu. Anaís Falcó estarà el dijous 21 de setembre a l’escola Rossend Montané i el dimarts dia 26 a l’escola Circell. Les sessions de cançó tradicional les oferirà la pròpia Noemí Martínez, mestra de música, directora coral i pedagoga musical i de cant. Mentre que les sessions de narració aniran a càrrec de Jordina Biosca, creadora, narradora, guionista i directora. (àudio)

Amb espectacles tan propers com els que facilita l’EvaLudens, els alumnes poden conèixer la pròpia tradició d’oralitat. Jordina Biosca també subratlla que aquesta oralitat “de proximitat” és “insubstituïble”.(àudio)

En l’inici del curs escolar , les directores de les escoles Circell i Rossend Montané coincidien en declarar a l’emissora municipal de ràdio que els centres estaven molt satisfets de poder acollir i oferir als seus alumnes aquest projecte de qualitat.

Escolta l’entrevista a Noemí Martínez i a Jordina Biosca, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions