Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Caminem per tu, Pol” entre els 150 donants que han fet possible el Pediàtric Càncer Center de Barcelona

L’edifici s’inaugurava dijous i podrà atendre cada any a 400 infants amb càncer . La iniciativa solidària sorgida a Olèrdola ha recaptat prop de 40.000 € en 4 edicions

dimarts 21 juny 2022

 

L'Hospital Sant Joan de Déu, d'Esplugues de Llobregat, inaugurava dijous el Pediàtric Càncer Center Barcelona (PCCB), un edifici de 14.000 metres quadrats que permetrà incrementar un 35% el nombre d'infants atesos. Si fins ara l'hospital podia acollir uns 300 casos nous cada any, ara permetrà atendre'n fins a 400, situant-se en primer lloc a nivell estatal i segon a escala europea. L'espai es dota d'habitacions individualitzades i zones per a familiars, amb comoditats i amplitud depenent de l'estada prevista dels menuts al centre així com unes habitacions per als pacients de pal·liatius i quiròfans per fer l'estada més còmode per a malalts i acompanyants, així com fer més amable l'entorn on es troben.

Entre els 150 donants

 El nou edifici se situa just a tocar de la resta del conjunt hospitalari de Sant Joan de Déu, i connecten ja sigui a través del carrer com per una passera elevada i de vidre. El projecte per aixecar-lo va iniciar al 2017 amb una campanya per recaptar fons, i que va aconseguir reunir 30 MEUR, als quals s'hi van afegir 7 d'addicionals en una segona fase de la campanya a partir de l'aportació que un total de 150 donants, fundadors, empreses i particulars van fer.  Entre aquestes donacions s’hi compten les provinents de la caminada solidària “Caminem per tu Pol”,  amb inici i final a Sant Miquel d’Olèrdola. La caminada recorda Pol Masip Rodríguez i el passat 3 d’abril, en la seva 4a edició, superava els 9.000 euros de recaptació. En les tres edicions anteriors celebrades, l'esdeveniment havia assolit una recaptació acumulada de més de 30.000 €. En una de les parets del Centre hi figuren els noms de les empreses, fundacions, particulars i iniciatives solidàries que han contribuït amb les seves donacions a fer possible l’equipament.

Assistència mèdica i investigació

L'equipament té 14.000 metres quadrats que es reparteixen en cinc plantes. Un 70% de l'espai es destina a l'assistència mèdica, mentre que el 30% restant s'utilitzen per a la investigació i el desenvolupament.

L'edifici té 37 habitacions individuals, amb 8 càmeres de trasplantament, 26 boxs per a l'hospital de dia, i 21 consultes externes. Tot l'entorn està pensat per seguir l'estela de les darreres ampliacions de Sant Joan de Déu, amb espais pensats perquè els infants se sentin més còmodes i segurs, amb àrees de joc interactives, una sala per als pacients adolescents, o sales d'espera amb elements manipulables, entre d'altres. L'equipament compta amb un equip de 150 professionals.

 

Document Actions