Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“L’Hora del Conte” de les biblioteques d’Olèrdola es convertia en una evocadora porta als sentits

Narració oral, endevinalles i tastos olfactius es combinaven en la quarta sessió de l’activitat feta aquest curs

dilluns 12 maig 2014

Les sessions de l’”Hora del Conte”, convocades aquest curs a les biblioteques de les escoles d’Olèrdola, són una porta d’entrada als sentits. Bona mostra d’això es va viure la setmana passada durant la quarta sessió d’aquesta activitat que es programava en aquest curs escolar. Dilluns es feia a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta i dijous a l’escola Circell de Moja. Dins del projecte que s’impulsa, dedicat als sentits, es van poder viure activitats relacionades amb el sentit del tacte i de l’olfacte. L’Assumpció Ferrer i membres del grup de teatre l’Arrel van explicar el conte “Els sis cecs i l’elefant”, un conte tradicional hindú, i el conte “El pescador i el geni”, centrat en el sentit de l’olfacte. La cosa no va acabar aquí. També hi van haver endevinalles i tastos olfactius. En la sessió de dijous a Moja, els alumnes Tània Bleda i David Lozano van proposar endevinalles als seus companys de l’hora del conte. I les tres persones que conduïen la sessió van haver d’endevinar diferents substàncies, a partir de l’olfacte i amb els ulls tapats.HOraconte2.jpg

Les persones del grup l’Arrel que van participar en aquesta sessió de l’Hora del conte dijous a Moja eren Andreu Navarro i Palmira Batet. Per Palmira Batet havia estat una sessió especial i destacava la importància de que no es deixés de transmetre narracions orals als més petits. (àudio)
Andreu Navarro posava l’accent que en els dos contes hi havia missatges i valors En un s’ advertia de no refiar-se de les aparences i en l’altre .(àudio)

Assumpció Ferrer , mestra prejubilada, és habitual col.laboradora de l’Hora del conte. Per a ella, compartir aquestes sessions amb membres del grup l’Arrel ha comportat la possibilitat d’oferir als infants una altra manera d’explicar contes.(àudio)

Per principis del mes de maig, des de l’ajuntament d’Olèrdola s’està preparant una nova sessió de l’hora del conte, amb la possibilitat d’oferir un conte clàssic amb titelles.

Escolta l'entrevista a Assumpció Ferrer, Palmira Batet i Andreu Navarro, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquíHoraConte3.JPG

Document Actions