Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“La màgia d’un poble” de les Cabanyes i “Fem pinya” dels Monjos guanyen a Sant Pere Molanta

Un temps esplèndid acompanyava aquest diumenge una rua marcada per la presència d’un nombrós públic familiar
“La màgia d’un poble” oferia aquest 2018 “Fotosíntesi vital”
“La màgia d’un poble” oferia aquest 2018 “Fotosíntesi vital”

dilluns 19 març 2018

Sant Pere Molanta acollia aquest diumenge al migdia una animada rua de carnaval que va ser seguida per un nombrós públic familiar. El temps va acompanyar i gairebé en tot el recorregut els integrants de la quinzena de grups participants van ser seguits per atentes mirades d’admiració de petits i grans, especialment en punts com la sortida a Vila Maimona, la confluència entre els carres  Font Tallda  i Wilson o davant de la Societat.

La de Sant Pere Molanta és una cita ja consolidada en la recta final del calendari del Carnaval al Penedès. I en els darrers cinc anys ha ampliat els seus incentius en incloure un apartat competitiu per premiar a la millor carrossa i a la millor comparsa, gràcies al patrocini de Fleca Fontanals i del bar de la Societat.

El premi de 100 € en metàl·lic de l’apartat de carrosses, aportats per Fleca Fontanals, anava a parar a “Fem Pinya “ dels Monjos per “El retorn del Fènix”. En comparses, els 80 euros del premi es concedien a “La màgia d’un poble” de les Cabanyes per la seva “Fotosíntesi vital”. Nenén Jiménez, en nom del jurat, explicava que han valorat en els cas del grup de les Cabanyes la seva actitud i l’elaborada disfressa, mentre que en el cas de la carrosa del grup “Fem Pinya”, han volgut reconèixer el treball artesanal que ha comportat fer el gran ocell articulat que presidia la carrossa.(àudio)

En la seva novena participació als carnavals, “La màgia d’un poble” cada any es manté entre les comparses més lloades i premiades de les rues. A Sant Pere Molanta repeteixen guardó per tercer any consecutiu. Anna Planes, membre del grup, posa l’accent en què intenten transmetre màgia i descrivia el concepte de la disfressa, fent notar que integra una estructura amb motius naturals que està subjectada en un casc personalitzat.(àudio)

Aquest 2018, els dos grups que han acaparat els premis en els carnavals competitius han estat els de Clariana i la Ràpita. En no participar-hi a Sant Pere  Molanta, des del grup “Fem pinya”, pensaven que podien tenir possibilitat d’assolir el premi. I així va ser. Júlia Carrillo, membre d’aquest grup dels Monjos, explicava que les 3.000 plomes de l’au Fènix estaven posades de manera manual i subratlla que sobretot busquen passar-s’ho bé.(àudio)

Veure gairebé al complet i ben motivats, actuant a casa, al grup de Carnaval de Sant Pere Molanta va ser un dels atractius de la rua d’aquest diumenge. Manel Zapater, integrant del grup, assenyala que incloure un apartat competitiu a la rua és un factor  positiu i ens recordava que pel grup la rua de Sant Pere és un dia important perquè suposa oferir al poble la feina feta en la carrossa i la comparsa.(àudio)

Nénen Jiménez recordava la voluntat de col·laborar en les festes del poble a l’hora d’impulsar  els premis de la rua de carnaval i apuntava la possibilitat de treballar alguna nova proposta  per a l’any que ve,  vinculada amb la promoció del carnaval infantil.(àudio)

Com és habitual, la carrossa d’Univers  Penedès va rebre un premi especial,consistent  en un berenar facilitat per Fleca Fontanals per a tots els seus integrants.

Escolta les entrevistes de valoració de la rua de Sant Pere Molanta, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions