“Molt d’amor i ingredients de qualitat”, secrets de la paella popular de la 40a Trobada d’Olèrdola
dilluns 30 maig 2022
La paella popular, diumenge al migdia, preveu tornar a ser un dels moments de màxima confluència de veïns aquest cap de setmana al Conjunt monumental dins de la programació de la 40a Trobada d’Olèrdola. Els encarregats de cuinar aquesta monumental paella popular seran de nou “La Paella de l’Isma”. Una de les integrants de l’equip que cuinarà la paella és Cristina Bundó, que en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola explicava que a “La Paella de l’Isma” els hi feia molta il·lusió tornar a la Trobada a cuinar la paella després dels dos anys d’aturada per les restriccions provocades per la COVID. Bundó indicava que cuinaran 550 racions i resumia que el secret per fer una paella d’aquestes dimensions tan suculenta era “molt d’amor i productes de qualitat”. (àudio)
Per garantir una correcta cocció i que a tothom se li serveix l’arròs acabat de fer, els preparatius s’inicien 3 hores abans de servir-se els plats. Es cuinen fins a quatre paelles diferents amb prop de 180 racions cadascuna, per així assegurar que cada plat està gustós. I és que des de l’empresa ja fa temps que descarten “les paelles espectacle” que suposen cuinar una única paella que supera el mig miler de racions però que no garanteix qualitat.(àudio)
L’arròs bomba del Montsià i els ingredients de qualitat són claus de l’èxit d’aquesta paella mixta. S’hi dedicaran 58 quilos d’arròs i hi haurà pollastre, costelles, sèpia, calamars, gambes i un bon sofregit. I tot, cuinat allà mateix. (àudio)
El tiquet de la paella, al preu de 6 euros, es pot adquirir en els establiments del municipi o a la mateixa trobada. La paella es preveu servir a partir de les 2 del migdia, en finalitzar l’exhibició dels balls folklòrics del municipi.
Escolta l’entrevista a Cristina Bundó, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí
04:08 del 03 de desembre de 2024