Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Us vull transmetre el nostre optimisme, la voluntat de treball i el compromís amb Olèrdola i la seva gent”

En el seu missatge de felicitació de les festes, l’alcalde, Lucas Ramírez, fa balanç de la gestió dels darrers anys i resumeix els reptes que s’ha fixat l’Ajuntament

divendres 23 desembre 2022

 

En el seu missatge de felicitació de les festes de Nadal, l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, fa balanç de la gestió municipal dels vuit anys “en què he estat al capdavant de l’Ajuntament” i assenyala “projectes compromesos i que encara no estan finalitzats. El missatge s’ha publicat en el butlletí municipal “Olèrdola Informació” d’aquest mes desembre i el reproduïm íntegrament a continuació:

 Benvolgudes veïnes i veïns d’Olèrdola,

Som al mes de desembre, el mes amb què finalitzem l’any i en el qual celebrem les festes més desitjades per grans i petits, les festes de Nadal. Dates de retrobament, amb familiars i amics, i amb l’esperada arribada dels nostres Reis d’Orient.

En l’escrit de cada any acostumo a fer una valoració de com ha anat la gestió i si els objectius anuals s’ han complert. Aquest any, i donat que en uns mesos s’acabarà el mandat, m’agradaria fer una valoració dels vuit anys en què he estat al capdavant de l’Ajuntament. Dues legislatures en les quals els equips de govern hem treballat per millorar el municipi:

 • Hem rehabilitat tots els edificis i el patrimoni municipal amb l’objectiu de donar-los més usos i que tothom pugui gaudir d’espais on fer activitats.
 • Hem apostat per la gestió pública de l’aigua, entrant a formar part del Consorci de gestió municipal d’aigües i creant Aigües d’Olèrdola.
 • S’ha invertit molt en la millora de la xarxa d’aigua, augmentant-ne el rendiment i reduint les fuites d’aigua.
 • S’ha fet una forta aposta per millorar la jardineria amb l’objectiu de tenir els espais verds en millors condicions i tenir un servei de recollida de la poda a la porta de casa.
 • S’ha augmentat la neteja viària amb l’objectiu de tenir la via pública més neta.
 • S’ha ampliat el servei de recollida de residus mitjançant el porta a porta, amb l’objectiu de ser un municipi que potencia el reciclatge i aposta per reduir la contaminació.
 • S’ha treballat per donar ús a l’edifici del Pàmpol i fer-hi possible la instal·lació d’un Centre de dia, donant així un nou servei al municipi.
 • Hem millorat el paviment a la via principal de comunicació que uneix els nuclis, així com s’ han fet accions per reduir la velocitat en els punts conflictius.
 • S’ha donat més seguretat a la mobilitat a peu i amb bicicleta, pacificant i senyalitzant trams entre nuclis, així com en diferents espais públics.
 • Hem treballat colze a colze amb les Juntes de Compensació de Can Trabal i de Daltmar per millorar la situació de les urbanitzacions. Confiem en seguir treballant plegats i poder veure les obres d’urbanització i la seva posterior recepció per l’Ajuntament.
 • Hem incrementat les subvencions i els recursos a les entitats per tal de dinamitzar l’activitat esportiva, cultural i social a tots els nuclis.
 • S’ha treballat amb persistència per tenir el nou consultori de Moja, millorant així el servei al municipi.
 • Hem impulsat i finalitzat actuacions per fomentar l’esport a l’exterior per diferents edats i pràctiques esportives, apostant per la salut física i els hàbits saludables.
 • Amb els bons Olèrdola, s’ha donat impuls al comerç local del municipi, amb un gran impacte.

També m’agradaria explicar aquells projectes compromesos i que encara no estan finalitzats:

 • Treballem perquè la zona esportiva de Daltmar sigui un punt de dinamització, tant del nucli com també del municipi.
 • Busquem noves fórmules de dinamització dels esports per poder fer viable un poliesportiu municipal.
 • Oferirem un servei exclusiu pels joves per dinamitzar la joventut.
 • Els projectes d’accessibilitat i/o plataforma única dels carrers de Moja, Sant Pere i Sant Miquel aviat estaran finalitzats i podrem avançar en la millora de la seguretat dels vianants.
 • Estem treballant per afavorir aquelles persones que necessiten un transport més assequible, a través del transport a demanda.
 • Estem treballant per finalitzar el projecte d’enllumenat a barriades i masies.

Un municipi petit i gran alhora, i amb la dispersió dels nuclis, fa que sigui  un municipi amb una gestió complexa. Per aquest motiu necessita de polítiques públiques ben planificades, dutes a terme gràcies al treball conjunt de l’equip de govern i dels treballadors i treballadores del consistori, als qual vull agrair la seva feina, implicació i dedicació. La feina conjunta ens permet donar serveis de qualitat i aconseguir respondre a les necessitats reals dels seus veïns i veïnes.

Amb les meves paraules us vull transmetre el nostre optimisme, la voluntat de treball i el compromís amb Olèrdola i la seva gent.

Per acabar, us vull fer arribar els meus millors desitjos per aquestes festes nadalenques: us desitjo una bona sortida i millor entrada d’any i sobretot, sobretot, vull desitjar-vos molta salut, força i il·lusió per començar el proper i esperat 2023!

 

 

Lucas Ramírez Búrdalo                                                 MOLT BON NADAL I FELIÇ ANY 2023       

Alcalde

 

                     

Document Actions