Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Xen” Castells valora que ara no toca proclamar la independència municipal de Sant Pere Molanta “però no per falta de ganes”

El pregoner de la Festa Major lloa el teixit associatiu del poble i subratlla la bona acollida que ha rebut d’ençà que es va instal·lar al poble, ara fa tres anys
"Xen" Castells durant el pregó
"Xen" Castells durant el pregó

dijous 16 agost 2012

“Xen” Castells va oferir, dimarts a la nit a la Sala de Sant Pere Molanta , un pregó de Festa Major de format clàssic que no va evitar el tractament de qüestions controvertides de l’actualitat local. Castells va explicar les seves vivències com a veí nouvingut i les va vincular amb reflexions més generals sobre la relació de Sant Pere amb el conjunt d’Olèrdola o com poden arribar a viure els adults una festa major protagonitzada pels infants.

Resident a Sant Pere Molanta des de fa 3 anys, Castells va destacar que es trobava molt agust al poble. Va exposar que era per tres motius: per la localització del poble i les seves connexions; per la calma i l’espai, però,  sobretot, per la gent. Castells també va fer notar que, amb només 626 habitants, Sant Pere Molanta podia estar orgullós del teixit social que té, amb Grup de Joves, Societat, Carnaval, Club Ciclista, equip de futbol amb camp de gespa natural, teatre, Firamercat, folklore propi, torneig de futbol sala o activitats al Centre Cívic.

Castells va reconèixer que, tot i que havia arribat tard, la rotonda d’accés a la carretera nacional 340 havia suposat pels veïns guanyar en qualitat de vida. També va considerar que “sempre serà font de conflicte” que la sensibilitat als problemes de Sant Pere  per part dels qui manen a Olèrdola “no sigui la mateixa que la dels que vivim aquí”. Pel moment actual, va dir, “no toca proclamar la independència municipal de Sant Pere Molanta respecte a Olèrdola” però “no per falta de ganes”.pregFMStPere.jpg

En un dels moments més divertits del pregó, “Xen” Castells va explicar que es va fer graller de les panderetes per evitar formar part del ball de la bolangera. Com a graller, declarava sentir-se agraït de poder viure una experiència “que enganxa” en comprovar l’alegria i la felicitat que transmetien les panderetes ballant.

El pregó de Castells també va fer pedagogia històrica, situant els orígens del ball de panderetes i de la devoció que té Sant Pere Molanta per Sant Roc. Nascut a Vilafranca i estès al Penedès, el ball arriba a Sant Pere Molanta l’any 1995. De Sant Roc es creu que va intercedir per a curar una epidèmia de pesta.

Sense deixar el format clàssic que va utilitzar per a fer el pregó, els moments finals Castells els va dedicar a “pregonar” la festa, repassant el programa d’actes que s’han preparat fins a aquest  diumenge.

Document Actions