Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

400 persones gaudeixen a Olèrdola dels caves Premium en la 2a Experiència Gran Reserva

Pimecava assenyala que “el format de l’acte té un gran potencial per a atraure més persones en les properes edicions”

dimarts 12 juny 2018

Ambient distès i acollidor a la segona edició de l’Experiència Gran Reserva organitzada per Pimecava. Els 400 assistents a l’esdeveniment, han pogut tastar més de 60 caves d’alta gamma elaborats per 18 petits i mitjans elaborador. L’alta qualitat dels vins escumosos i la diversitat del públic assistent, demostra la gran salut dels caves Gran Reserva i el potencial d’actes com aquest. Una mostra més que tant el consumidor final com el professional, coneixen l’alt nivell d’aquests tipus de vins escumosos. A més del tast, els assistents han pogut conèixer els entorns del Castell d’Olèrdola amb una visita guiada, així com gaudir de propostes gastronòmiques i tallers infantils.

Des de la seva primera edició, l’Experiència Gran Reserva ha tingut com objectiu donar a conèixer la qualitat dels caves amb una criança en ampolla superiors als 30 mesos elaborats per petits i mitjans cavistes.

En l’obertura de l’Experiència Gran Reserva es comptava amb l’assistència de Josep Ramon Mut, diputat d’urbanisme i patrimoni de la Diputació de Barcelona; juntament amb autoritats locals i comarcals entre les quals hi eren presents l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez; i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch.

Josep Ramon Mut posava l’accent en què Experiència Gran Reserva “conjuga el patrimoni històric i immaterial” i feia notar que l’esdeveniment permetia conèixer un producte de gran qualitat en una ubicació “ideal i atractiva”.(àudio)

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, assenyalava el repte des del Penedès d’atraure visitants provinents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per això entenia que calien iniciatives com l’Experiència Gran Reserva, marcades per la “qualitat i proximitat”.(àudio)

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, subratllava que la col·laboració entre l’Ajuntament i Pimecava havia permès realitzar l’esdeveniment.(àudio)

“El format de l’acte té un gran potencial per a atraure més persones en les properes edicions”, ha afirmat el president de Pimecava, Pere Guilera, que ha afegit “seguirem treballant en la difusió per a fer gaudir d’aquesta experiència a un públic cada vegada més ampli”. Una de les riqueses de l’Experiència Gran Reserva és la tipologia dels assistents. Des de públic final a professionals del sector, han compartit espai i tastos, i a la vegada han conegut els valors dels diversos elaboradors participants a l’acte: la tradició familiar, el respecte pel territori i la cerca de l’excel·lència.Guilera també esmentava que Experiència Gran Reserva contribuïa a difondre l’encant del Penedès.(àudio)

L’Experiència Gran Reserva Pimecava ha agafat el relleu dels Salons Cava Premium, organitzats pel Consell Regulador del Cava en els darrers anys. Un total de 18 cellers amb una seixantena de referències han ofert caves d’alta gamma: Carol Vallès, Cava Guilera, Celler Carles Andreu, Pagès Entrena, Bolet, Torreblanca, Caves Nadal, Oriol Rossell, Jané Ventura, Joan Sardà, Parés Baltà, Rexach Baqués, Suriol, Varias, Canals & Munné, Can Descregut, Celler Vell i Grau Dòria.

L’objectiu de tornar a escollir el Conjunt Monumental d’Olèrdola per a celebrar l’acte, ha estat la seva situació estratègica. Aquest emplaçament ha permès als assistents conèixer el territori on neixen els caves que s’hi tastaven i, a la vegada, descobrir un dels enclavaments històrics més importants de la zona. A més a mes, per a aprofundir en la història del Conjunt Monumental d'Olèrdola i conèixer la seva vinculació amb la cultura vitivinícola, s’ha realitzat una visita guiada a càrrec de Triade Serveis. Una activitat que ha tingut una molt bon acollida, així com les propostes dedicades als més petits. Durant l’acte s’han desenvolupat diversos tallers de pintura i manualitats per als infants. Una manera didàctica d'introduir-los en el món vitivinícola a través de jocs amb elements com taps de suro o etiquetes per a ampolles de cava.

La bona acollida per part dels assistents a la segona edició de l’Experiència Gran Reserva, i la satisfacció dels elaboradors participants a l’esdeveniment, empeny als organitzadors a continuar treballant en aquest projecte i seguir potenciant la qualitat i el prestigi dels caves Gran Reserva dels petits i mitjans elaboradors, entre els públics professional i final.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Josep Ramon Mut, Xavier Lluch, Lucas Ramírez i Pere Guilera durant la celebració d’Experiència Gran Reserva.

Document Actions