Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Olèrdola comencen el curs escolar 485 alumnes

La disminució de la matrícula un 8’6% i el canvi d’espai del servei de llar d’infants a Sant Pere, dues de les novetats
El servei d'escola bressol s'ha traslladat a l'escola Rossend Montané
El servei d'escola bressol s'ha traslladat a l'escola Rossend Montané

dilluns 15 setembre 2014

A Olèrdola aquest dilluns han començat el curs escolar 485 infants d’educació infantil i de primària. La xifra representa una disminució del 8’6 % respecte la matrícula de l’inici del curs anterior, que va ser de 527. Aquest descens s’explica pel pas a l’ESO del grup més nombrós que tenia l’escola Circell de Moja i, d’altra banda, per la disminució de matrícula a les llars d’infants. I és que sumades les dues escoles bressol hi ha 30 alumnes matriculats, quan l’any passat eren 51  i l’anterior 68.

La baixada d’inscripcions ha condicionat que una de les novetats més destacades a Olèrdola sigui el canvi d’ubicació del servei de llar d’infants a Sant Pere Molanta, que passa a prestar-se temporalment aquest curs en una de les aules de l’escola Rossend Montané. L’altra gran novetat és l’inici de la implantació de la LOMCE, l’anomenada llei Wert.

L’aplicació de la LOMCE només afecta enguany als cursos de 1r, 3r i 5è. Tal i com s’ha explicat en la benvinguda feta a l’escola Circell, per aquest any es poden mantenir els mateixos llibres de text que s’han fet servir fins ara. La nova llei suposa que es suprimeixin les proves d’avaluació de 5è i s’introdueixin a 3r. Es mantenen les proves de competències bàsiques a 6è i s’introdueix una nova assignatura avaluable que pot ser religió o educació en valors, a triar per les famílies.IniciCurs3.jpg

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta han començat el curs 172 infants, només un menys que la dada registrada  l’any passat. La directora, Àngels Urgell, explicava que el curs ha començat “de forma endreçada”, tenint en compte els canvis a l’entrada motivats per acollir la llar d’infants. (àudio)

A l’escola de Sant Pere, incloent mitges jornades, hi treballen 17 mestres. La mobilitat del professorat torna a ser en aquest centre una de les característiques que condicionen el tret de sortida del curs. Això pot comportar dificultats inicials que, amb voluntat, el claustre està convençut que s’aniran superant.(àudio)

A l’escola Circell de Moja s’han passat de les 304 matriculacions de l’inici del curs passat a les 283 d’aquest 2014-15. La disminució ja es preveia i obeeix en bona part a que el curs passat acabaven els alumnes de la promoció més nombrosa que ha tingut l’escola.(àudio)

Els mestres han donat la benvinguda a les famílies llegint un comunicat que inclou la voluntat de perseverar en la defensa del projecte educatiu de l’escola, els seus principis pedagògics i la metodologia de treball. Per expressar aquest compromís amb l’escola pública, els mestres lluïen la samarreta groga que identifica la lluita contra les retallades.(àudio)iniciCurs2.JPG

L’inici del curs serà recordat pel canvi temporal d’ubicació del servei de llar d’infants a Sant Pere Molanta. Per falta d’inscripcions, l’edifici de l’escola El Pàmpol no està aquest curs en funcionament i el servei s’ha habilitat en una de les aules disponibles  d’educació infantil de l’escola Rossend Montané. Estan matriculats 8 infants en un sol grup mixt. Al seu càrrec estan dues mestres. A l’escola bressol Gotims de Moja hi ha un grup mixt de 6 infants per a l’etapa de nadons i de p1, mentre que 16 infants formen el grup de 2 a 3 anys. En aquesta llar els infants estan atesos per 3 mestres. Es compta també en les dues escoles amb la feina de reforç de l’educadora Núria Baqués, que és la coordinadora de les escoles bressol. Ella mateixa explicava que el canvi d’ubicació del servei a Sant Pere Molanta no ha suposat cap canvi en el plantejament pedagògic.(àudio)

La col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola, de l’escola i de l’equip de la llar d’infants ha permès condicionar una aula adaptada a les necessitats dels infants d’aquestes edats. (àudio)

Núria Baqués recordava que l’origen d’aquest canvi era la poca matrícula registrada a l’escola bressol de Sant Pere per aquest curs escolar. Malgrat això, entén que s’ha trobat una solució satisfactòria per a les famílies que garanteix que el servei es continuï prestant a Sant Pere Molanta.

Escolta les entrevistes a les directores de les escoles, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions