Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Olèrdola el curs escolar ha començat aquest dijous amb 352 alumnes d’educació infantil i primària

Entre les novetats: l’escola Circell ja no té mòduls; canvi de direcció a l’escola Rossend Montané; descens de matrícules a I3 i augment a les escoles bressol

dijous 07 setembre 2023

El curs escolar 2023-24 ha començat a Olèrdola aquest dijous 7 de setembre i no pas dimecres dia 6 de setembre, com ha passat en gairebé tot el país. La diferència s’explica perquè el Departament d’Educació va decretar que l’inici del curs seria el quart dia laborable del mes setembre. I a Olèrdola, aquest 2023 el dia 1 de setembre  ha estat festiu local.

Els capricis del calendari no han fet variar que a les portes de les escoles del municipi hi apareguessin imatges habituals en l’inici d’un curs escolar, després de les vacances, amb  nervis, algun plor puntual entre els més petits i l’alegria generalitzada pels retrobaments d’amics.

A Olèrdola han començat el curs escolar 352 alumnes matriculats en les etapes d’educació infantil i de primària.  La dada global s’obté de la suma d’inscripcions registrades als dos CEIP del municipi i a les dues escoles bressol. La xifra representa un lleu descens global d’escolarització a Olèrdola de 10 alumnes respecte els 362 que van començar el curs escolar passat. La dada suposa un descens percentual del 2’8% . A l’escola Circell segueix la tendència a la baixa en el nombre de matriculacions; a l’escola Rossend Montané es registra un mínim descens, després de l’augment del curs passat;  i és a les llars d’infants on s’han registrat increments.

Escola Circell de Moja: de 173 a 166

La tendència de reducció de matriculacions, present al conjunt del país, també és present a l’escola Circell de Moja. Aquest curs l’han iniciat al centre 166 alumnes, una lleu disminució si ho comparem amb els 173 del curs passat. La directora de l’escola, Isabel San José, detalla que d’Educació Infantil es compta amb 45 alumnes i d’Educació Primària 121. La reducció de matrícula es nota perquè a I3 hi ha menys infants que entren a l’escola i són més els infants de 6è que deixen l’escola quan acaba el curs.

A l’escola de Moja la gran novetat del curs és que ja no es disposen  dels mòduls prefabricats, retirats durant les vacances escolars. Isabel San José indicava que s’havia optat per treure els 2 mòduls de quedaven, sense esperar a fer-ho en dos anys, i destacava que l’escola disposa d’espais suficients per atendre les necessitats dels grups. La directora assenyala que hi ha “més avantatges que inconvenients” amb el canvi, perquè el Departament ha equipat i adaptat com a aula polivalent l’espai que abans de la covid ocupava l’aula d’informàtica.(àudio)

El curs a l’escola de Moja també comença amb canvis en l’equip directiu. Els mestres Albert(secretari) i Pep( cap d’estudis) passen a formar-ne part. En el centre hi ha 15 mestres i s’ha fet la petició al Departament de poder comptar amb el reforç d’una mestra més d’infantil.

Aquest curs 2023-24 els alumnes més grans de les dues escoles d’Olèrdola, els de 5è i 6è, treballaran un projecte recolzat per l’Ajuntament i que està vinculat amb el Festival Eva. Isabel San José avança que es tracta de fomentar l’expressió oral, a través del treball amb narracions, cançons tradicionals i la glosa.(àudio)

 

Escola Rossend Montané: 140 alumnes matriculats

A l’escola de Sant Pere Molanta també hi ha nou equip directiu. Maite Cabezas és la nova directora, encapçalant un equip que assumeix el repte “amb moltes ganes”, tal i com resumia ella mateixa en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola en aquest primer dia de curs escolar. A l’escola de Sant Pere Molanta també hi ha un mínim retrocés en la xifra de matriculacions: de les 147 de l’inici del curs passat ara s’han passat a les 140. Maite Cabezas recordava que la “matrícula viva” pot fer que la xifra augmenti durant el curs i assenyalava que la disminució de la matrícula s’explicaria per la baixada de la natalitat, com així s’expressaria amb la disminució d’alumnes d’I3. El curs passat eren 22 i ara comencen el curs 10.(àudio)

A més del canvi d’equip directiu, altres novetats del curs a l’escola Rossend Montané és que es faran colònies en els diferents  cursos, organitzades des de l’escola, atenent així una demanda de les famílies. El projecte d’escola aquest curs estarà dedicat a les emocions a través de l’art. Maite Cabezas també valorava de manera molt satisfactòria poder participar en el projecte EVA ludens.(àudio)

L’escola de Sant Pere Molanta compta amb 14’75 jornades de mestres.

2 grups mixts a l’Escola Bressol de Moja

A les escoles bressol d’Olèrdola aquest dijous han començat el seu període d’adaptació 46  infants, 4 més que en l’inici del curs passat. A l’aula mixta de l’escola bressol el Pàmpol de Sant Pere Molanta estan matriculats 15 nens i nenes. A l’escola Gotims de Moja és on es registren els principals canvis. Els 31 infants atesos s’organitzen en tres grups. Dos d’ells mixts. Un acull a 3 nadons i a 3 infants d’I1. Mentre que l’altre grup mixt compta amb 4 infants d’I1 i 5 d’I2. Completen la matriculació a l’escola Gotims de Moja els 15 infants del grup I2.

La nova directora de les escoles bressol, Isabel Torres, explicava que aquest curs es reforça l’apartat pedagògic tot respectant les rutines dels infants,  en contacte permanent amb les famílies.(àudio)

Isabel Torres es mostrava satisfeta per l’inici del curs a les dues escoles bressol.(àudio)

Sumant les dues escoles, a les llars municipals d’infants d’Olèrdola hi treballen 8 educadores, més una professional en tasques de direcció i suport als dos centres.

Escolta les entrevistes a Isabel San José, Maite Cabezas i Isabel Torres,  realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Benvinguda a l'escola Circell de Moja

Imatge del pati de l'escola bressol Gotims, aquest dijous al matí

 

Alumnes al pati de l'escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta aquest dijous

 

Galeria d'Imatges

IniciCurs4.jpeg

Document Actions