Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Olèrdola es manté arrelada la tradició de regalar mones de pasqua als fillols

La crisi ha fet que s’introdueixin també nous hàbits més econòmics, com el de regalar garlanda amb figures de xocolata
Els forn Rius a Moja presenta aquesta imatge aquests dies
Els forn Rius a Moja presenta aquesta imatge aquests dies

dilluns 14 abril 2014

Aquest diumenge serà Diumenge de Pasqua. La tradició marca que els padrins regalin als seus fillols la “mona”, un pastís que acostuma a contenir figures de xocolata o bé figuretes que reprodueixen personatges populars entre els infants. A Olèrdola la tradició es manté ben arrelada i els padrins regalaran la mona, però aquests darrers anys la crisi ha fet aparèixer algun nou hàbit. Montse Álvarez, del forn Rius de Moja, explica que alguns padrins trien l’opció més econòmica de no comprar la mona de pastisseria i regalar al seu fillol o fillola una garlanda amb alguna figura de xocolata.(àudio)

Aquests darrers anys també s’ha detectat que les padrines i padrins no són tan previsors i no encarreguen la mona fins el darrer moment, malgrat la gent acabi estant animada a comprar-la.(àudio)

Les figures de jugadors i els motius relacionats amb el Barça són reclams presents aquests dies en els aparadors de les pastisseries i forns de pa. També a Moja. En el cas de les mones es demana que estiguin decorades amb personatges televisius com el de Violeta.(àudio)

A cal Rius el preu per quilo de mona de pastisseria és de 24 euros. La de praliné és la que té més sortida i també acostuma a ser molt demandada la de fruita.

Després de regalar la mona diumenge, Dilluns de Pasqua són molts els aplecs que se celebren a la nostra comarca per a menjar-la. Un dels més concorreguts pels olerdolencs, especialment pels mojencs, és l’Aplec al Santuari de Penyafel.

Escolta l'entrevista a Montse Álvarez, realitzada per Cala 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions