Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Olèrdola es preveuen administrar prop de 400 vacunes contra la grip

La campanya de vacunació comença el dilluns 24 d’octubre i durarà dos mesos
Ascen Casado, infermera als consultoris de Moja i Sant Miquel
Ascen Casado, infermera als consultoris de Moja i Sant Miquel

dijous 06 octubre 2016

La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació. A Catalunya la campanya s’inicia el dilluns 24 d’octubre i s’estén durant dos mesos. Ascen Casado, infermera als consultoris de Sant Miquel i de Moja, és la referent de vacunes de l’Equip d’atenció Primària Penedès Rural. Ella mateixa subratlla que vacunar-se és l’única manera d’evitar la malaltia.(àudio)

Als 21 consultoris de l’Àrea Penedès Rural aquest any es preveuen subministrar fins a 3..500 dosis. A Olèrdola  s’estima que se superaran les 400 vacunes. La vacuna antigripal està indicada si sou una persona amb un risc alt de tenir complicacions per la grip, és a dir, si teniu més de 60 anys o una malaltia crònica del cor, dels bronquis, del ronyó, o si sou diabètic, o esteu afectat per una disminució de les defenses per altres causes. 

• També us heu de vacunar si, durant la campanya de vacunació de la grip, esteu en el 2n i 3r trimestre de l'embaràs. 

• La vacuna antigripal està indicada en nens amb malalties cròniques pulmonars o metabòliques i en persones internades en residències. 

• Si teniu cura de persones malaltes a casa també cal que us vacuneu. 

• A més, es recomana la vacunació a les persones que estan en contacte amb aquests grups de risc i els poden transmetre la grip, i a les persones que treballen en serveis públics essencials (com ara personal de sanitat, bombers, policia, etc.). Ascen Casado indicava que a Olèrdola cada any s’ha anat incrementat la població que es vacuna i assenyalava que bona part de les vacunes es subministren a principis de la campanya.(àudio)

Coincidint amb les setmanes de més fred és quan augmenten els casos de grip. La vacuna s’ha de rebre cada any.(àudio)

Per facilitar l’administració de les vacunes, al consultori de Moja les cites ambulatòries a partir de tres quarts d’una es reservaran per a posar vacunes.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que produeix febre elevada, dolors musculars, tos seca, mal de cap i de coll i malestar general. La febre acostuma a durar entre 4-5 dies. La tos i el cansament poden durar 3 setmanes. El contagi és mitjançant les mans i l'aire.

No hi ha cap medicament que curi la grip ni el refredat, alguns, com ara el paracetamol ajuden a millorar els símptomes. Els antibiòtics no guareixen la grip.

Només cal consultar (metge o metgessa) si no milloreu a partir del 4t-5è dia. Podeu demanar consell al telèfon de Sanitat Respon 061. La utilització racional dels serveis d'urgències evitarà que es col·lapsin i atendre ràpidament casos greus.

Podeu sol·licitar informació al vostre infermer o a la vostra infermera de referència.

Escolta l’entrevista a Ascen Casado, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí. (L’entrevista està enregistrada abans de confirmar-se el canvi de data d’inici de la campanya)

Document Actions