Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Olèrdola guanya el Sí-Sí amb el 85% dels vots emesos

Al municipi han votat 1.504 persones, un 53% de les que estaven cridades a participar
Moment de l'escrutini
Moment de l'escrutini

diumenge 09 novembre 2014

Participació notable, per sobre de les expectatives de molts organitzadors, i rotund triomf del Sí-Sí. Aquestes són dues de les principals conclusions que s’extreuen a Olèrdola del procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya viscut aquest diumenge, 9 de novembre. A votar al Centre Cívic La Xarxa de Moja, únic punt de votació fixat al municipi, hi han anat 1.504 persones majors de 16 anys, el 53% de les 2.837 que ho podien fer. El resultat no ha deixat cap marge de dubte: el Sí-Sí ha guanyat amb el 85% dels vots emesos. El Sí-No s’ha quedat amb el 8’6% i el No amb el 2’8%.

Aquests són els resultats totals al municipi, incloent els registrats en cadascuna de les tres meses de votació :

 

-----------Mesa 211------ Mesa 212---- Mesa 213 -- Total--- Percentatge

Sí+Sí.................472.................414....................395...........1.281---85’1%

Sí-No...................45...................43.....................42...............130---- 8’6%

Sí-blanc................3.....................3......................6...................12----0’7%

No........................16..................16......................10..................42-----2’8%

En blanc...............3....................5.......................3.....................11-----0’7%

Altres.................13.....................8......................7....................28----1’8%

Participació.....552...................489................463.............1.504---53%


Des de l’obertura del Centre Cívic La Xarxa per poder acollir els votants, a les 9 del matí, fins al tancament de la votació, a les 8 del vespre, la jornada ha transcorregut amb un gran civisme. No s’ha registrat cap incident rellevant en tot el dia. En canvi, l’ambient lúdic i la convicció de viure una jornada transcendent han estat presents en tot moment. Bona mostra d’això és que han estat nombroses les famílies que s’han desplaçat en bloc per a compartir la votació i , per immortalitzar el moment, també eren freqüents les persones que eren fotografiades en el moment de dipositar el seu vot.

Un altre termòmetre de la il·lusió que hi havia aquest 9-N en bona part de la població es podia trobar en el recompte de vots, que ha estat seguit amb atenció per desenes de veïns. Són uns nivells només comparables a Olèrdola als registres que s’assoleixen en els recomptes de les eleccions municipals.

A l’hora de fer valoracions tothom destacava l’aclaparador triomf de l’opció favorable a la independència de Catalunya. També es posava l’accent en què, a l’hora de posar en valor la participació registrada, calia tenir present que la majoria del municipi s’havia de desplaçar fora del seu nucli per anar a votar. Amb tot, durant la jornada s’han pogut veure veïns de tots els pobles i urbanitzacions d’Olèrdola, que han optat pel transport privat per anar a votar. L’ANC havia organitzat un servei gratuït d’autocar per a desplaçar-se fins a Moja, però només ha estat utilitzat per una desena de veïns pel matí.

També ha tingut una àmplia resposta a Olèrdola la recollida de signatures en suport a la denúncia contra l’estat espanyol davant d’institucions internacionals. I és que, gràcies a la taula de recollida habilitada a l’exterior del Centre Cívic La Xarxa, han estat gairebé 1.200 les persones que han pogut recolzar la iniciativa aquest 9-N.

Document Actions