Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Olèrdola han començat el curs escolar 456 alumnes

La dada representa un descens de matriculació del 6 %
Inici del curs escolar aquest dilluns a l'escola Circell
Inici del curs escolar aquest dilluns a l'escola Circell

dijous 17 setembre 2015

Aquest dilluns 14 de setembre han començat el curs escolar a Olèrdola fins a 456 infants d’educació infantil i de primària. La dada significa una disminució del 6% respecte la matrícula de l’inici del curs anterior, que va ser de 485 alumnes. El descens consolida una tendència general a la baixa present en els darrers anys, però s’explica sobretot perquè a l’escola Circell de Moja deixen l’escola dos grups de 6è cada curs i s’incorpora un únic grup de P3.

A l’escola de Moja han començat el curs 265 alumnes, 18 menys que els que començaven el curs el setembre de l’any passat. Mercè Garcia, directora del centre, feia notar que el descens de matrícula es va produint en els darrers anys.(àudio)

En la benvinguda a les famílies, era habitual que el claustre de l’escola adrecés unes paraules reivindicatives sobre la situació de l’ensenyament. Aquest any el gruix del missatge va ser la lectura d’un poema de Martí Pol, en homenatge a una mare de l’escola que moria abans de l’inici del curs escolar.

Com en la resta del país, la novetat a Olèrdola és l’aplicació de la llei Wert. Això comportarà que les qualificacions, de 1r a 6è, seran numèriques. Igual que el curs passat, no hi hauran proves diagnòstiques de 5è i sí de 3r, així com proves de competències de 6è. Una altra novetat és que l’assignatura de medi es dividirà en medi social i medi natural. Moltes de les novetats afecten la gestió i les famílies no les notaran directament, segons indicava Mercè Garcia, que refermava la voluntat de l’escola “de preservar la seva manera de treballar”.(àudio)

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, estan matriculats 159 alumnes, 13 menys que els que iniciaven el curs anterior a l’escola. La dada s’explica per les inscripcions a P3, que enguany només han estat de 10. La directora de l’escola, Àngels Urgell, indica que havien tingut una entrada de curs més normalitzada que en altres ocasions perquè tota la plantilla ja treballava a l’escola des de l’1 de setembre.(àudio)

Aquest curs tota l’escola treballarà un projecte dedicat a conèixer Rossend Montané. El tret de sortida del projecte comptarà amb la consellera Irene Rigau, que visitarà l’escola el proper 9 d’octubre.(àudio)

L’escola Rossend Montané manté la seva decidida aposta per l’ensenyament d’anglès, amb la figura de l’auxiliar de conversa i més mestres que impartiran continguts en aquest idioma.

A diferència de les escoles d’educació infantil de segon cicle i de primària, a les escoles bressol d’Olèrdola la matrícula ha registrat un lleuger increment si sumem els  dos centres. Són en total 32, 2 més que el setembre de l’any passat. A l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta es compta amb 11 infants. A l’escola Gotims de Moja es compta amb dues aules mixtes, una de 8 infants i l’altra, els més grans, amb 13 alumnes.

Com va passar el curs passat, l’escola bressol El Pàmpol ofereix el seu servei en una de les aules d’educació infantil de l’escola Rossend Montané. La directora de les escoles bressol d’Olèrdola, Mònica Rebollo, indicava que una de les novetats del curs havia estat la posada en marxa de nou del servei de menjador a l’escola bressol de Sant Pere Molanta.(àudio)

Mònica Rebollo reivindica el valor educatiu de l’etapa de 0 a 3 anys i el caràcter pedagògic del servei que s’ofereix des de les dues escoles bressol municipals d’Olèrdola.(àudio)

Aquests dies s’està en ple període d’adaptació i els infants van poques hores a les llars d’infants, d’acord amb les necessitats de les famílies. Una de les millores més notables en les instal·lacions ha estat la col·locació de paviment de cautxú en el pati dels petits de l’escola bressol Gotims de Moja.

Escolta les entrevistes vinculades amb l'inici del curs escolars, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1)i aquí (2)

 

 

 

 

 

 

Document Actions