Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Olèrdola ja havia votat el 42% del cens a la una del migdia

Gran ambient de participació al municipi en els tres col·legis electorals

diumenge 01 octubre 2017

El referèndum d’autodeterminació d’aquest diumenge 1 d’octubre s’està celebrant a Olèrdola enmig d’una elevada participació. A la 1 del migdia ja havien votat 1.099 veïns i veïnes, xifra que representa el  42% del cens. A Moja és a on s’ha registrat una major participació. Havien votat 477 persones, el 44% del cens del col.legi. A Sant Pere Molanta ja havien votat 330 persones, el 41% del cens; mentre que a Sant Miquel havien votat 292 persones, el 38% de participació de la taula.REferendumNoti2.JPG

El gran ambient de participació ja era ben palpable des de la matinada a Olèrdola.Tal  i com es preveia , s’han constituït els tres col·legis  electorals fixats al municipi abans de les 9 del matí. Estan situats al Centre Cívic La Xarxa de Moja, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta i al Local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola. Hi havia paperetes i una urna en cada col·legi. Per dificultats d’accés a l’aplicatiu informàtic del cens universal, al Centre Cívic La Xarxa de Moja l’inici de la votació ha estat a dos quarts i cinc minuts de 10. A Sant Miquel i a Sant Pere han començat les votacions sobre l'horari previst, però tampoc han pogut desenvolupar els comicis amb aquesta eina informàtica. En no disposar de cens universal habilitat,  a algunes persones sel’s ha hagut de comunicar que no podien votar si no estaven censades en la taula a la que s’havien dirigit.

La gran implicació ciutadana en la defensa del referèndum és una de les claus que explica a Olèrdola aquest èxit cívic de l’ 1-O. A partir de les 5 de la matinada, desenes de persones s’han concentrat davant de les tres seus electorals, amb el ferm propòsit d’oferir resistència pacífica si calgués fer front a un eventual intent d’impedir la votació. Només cal fer notar que a Sant Pere Molanta una parella de mossos d’esquadra s’han desplaçat fins al consultori mèdic, a pocs metres del Centre Cívic Gatzara. S’interpreta que han anat al local on inicialment es fixava a la web del referèndum que es farien  les votacions a Sant Pere. Però els dos agents  no han demanat  cap informació als presents al Centre Cívic Gatzara, no han fet cap requeriment ni han pres la filiació de ningú.ReferndumNori3.JPG

El to festiu que ha presidit el que portem de jornada també ha conviscut  amb una estesa preocupació i una gran indignació per les notícies que arribaven de repressió en altres punts del territori.

Aquest matí ja havien votat l’alcalde, Lucas Ramírez(ApO); la portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró; i Josep Sánchez, (PDeCAT). Tots tres coincidien en fer una crida a la participació i en expressar la seva satisfacció per la resposta que estaven tenint els olerdolencs davant la convocatòria.

Tot apunta que la xifra de participació de la consulta del 9 de novembre de 2014 serà clarament superada aquest 1 d’octubre, si segueix la tendència marcada durant el matí i no es registren incidències rellevants. Llavors van votar al municipi 1.504 persones majors de 16 anys, el 53% del cens d’aquella convocatòria. Ara el cens es limita als majors de 18 anys i està integrat per 2.624 veïns.

Escolta les entrevistes enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola , clicant aquí

Document Actions