Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir d’aquest dimarts es podrà veure a la seu de l’IEC l’exposició “Descobrint Olèrdola. Cent anys de les intervencions de l’IEC a Olèrdola”

Abans de la inauguració es convoca una jornada científica

dilluns 02 maig 2022

 

Després d’estar instal·lada a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia des del passat 14 de novembre, a partir d’aquest dimarts es podrà veure a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans l’exposició que commemora el centenari de l’inici de les excavacions arqueològiques a Olèrdola promogudes per l’IEC. La mostra es diu  “Descobrint Olèrdola. Cent anys de les intervencions de l’IEC a Olèrdola” i l’acte d’inauguració s’ha convocat a les 19.30 i anirà a càrrec de Teresa Cabré, presidenta de l’IEC, i de Jusèp Boya, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Conferència i taula rodona

Abans de la inauguració, tindrà lloc una Jornada Científica, a partir de les 16.30 h.  Ramon Pinyol, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, farà la presentació i després es donarà pas a la conferència L’IEC de fa cent anys o la modernització cultural, a càrrec d’Enric Pujol, director del Museu Memorial de l’Exili, professor d’història contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre numerari de l’IEC.

Acte seguit s’ha programat una taula rodona amb Núria Molist, responsable de la seu del MAC a Olèrdola; Miquel Molist, catedràtic de prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona i acadèmic numerari de l’IEC; Joan Sanmartí, catedràtic d’arqueologia de la Universitat de Barcelona i acadèmic numerari de l’IEC;  Marta Prevosti, investigadora adscrita a l’ICAC, acadèmica numerària i vicepresidenta de l’IEC; Xavier Barral, catedràtic d’història de l’art i arqueologia a la Universitat de Rennes i membre numerari de l’IEC; Narcís Soler, catedràtic de prehistòria de la Universitat de Girona i membre numerari de l’IEC;  Josep Guitart, catedràtic emèrit d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre numerari de l’IEC;Joan Ramon Torres, director de la Comissió Tècnica de Patrimoni Històric del Consell d’Eivissa i membre numerari de l’IEC i Marc Mayer, catedràtic de filologia llatina de la UB i membre numerari de l’IEC. 

Visites a Olèrdola

Des del Museu d’Arqueologia s’ha assenyalat que després de 6 mesos, més de 5000 persones han visitat la mostra a Olèrdola i han participat en les activitats guiades programades que han commemorat el centenari de l’inici de les intervencions de l’IEC.

Document Actions