Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir d’aquest dimarts es restableix el servei gratuït de recollida de poda porta a porta

Cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes. Aquest dimarts dia 21 es comença per Can Trabal

dilluns 20 abril 2020

 

A partir d’aquest dimarts, 21 d’abril, l’Ajuntament d’Olèrdola reprèn el servei  gratuït de recollida de poda porta a porta a tot el municipi. Cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes. Aquesta setmana, en ser el tercer dimarts de mes, toca el torn a Can Trabal. En el quart dimarts de mes la recollida es fa a Sant Miquel, Sant Pere Molanta, disseminats i barriades; a Moja se li assigna el primer dimarts de mes; mentre que a Daltmar la recollida es planifica durant el segon dimarts de mes.

Les restes que són objecte d’aquesta recollida són tots els residus orgànics d’origen vegetal procedents d’horts o jardins i que es generen quan es fan les tasques de manteniment, com segar, esporgar o treure males herbes. Està totalment prohibit dipositar-hi runes i terres.

Per preparar les restes vegetals per la recollida, cal guardar en bosses d’escombraries normals o industrials les restes orgàniques petites com fulles, gespa o males herbes. Amb les branques provinents d’esporga, cal fer feixos i lligar-los amb un cordill. La seva llargada màxima ha de ser de 2 metres per tal de facilitar el seu transport. Si s’ha generat gran quantitat de residus, l’Ajuntament facilitarà un sac de gran capacitat que posteriorment l’empresa responsable retorna per l’ús d’altres usuaris.

Amb l’ús d’aquest servei es vol donar major comoditat als veïns, així com evitar que els residus vagin a l’abocador i es puguin reciclar al mateix municipi. Un altre dels propòsits és el d’evitar col·lapsar els contenidors de les àrees d’emergència amb la fracció vegetal.

Els residus són triturats i posats a disposició de la població que faci compostatge casolà. Juntament amb les restes de poda municipals, es fa compost per adobar els parcs i jardins del  municipi.

Per demanar que es vagi a recollir les restes de poda només cal trucar al telèfon de l’ajuntament, el 93 890 35 02.

Document Actions