Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir de dilluns i fins el 26 de desembre es podrà veure a Cal Figarot el pessebre artesanal de grans dimensions elaborat pel fuster Jordi Álvarez

Els diners que s’obtinguin amb els donatius voluntaris dels visitants es destinaran a “Olèrdola per La Marató”

divendres 03 desembre 2021

Fa un any va ser una de les sensacions de les activitats que acollia el centre de Vilafranca per Nadal. I aquest any repeteix. Després de la positiva experiència, el fuster Jordi Álvarez, veí de Moja, torna a exposar al vestíbul de Cal Figarot de Vilafranca el pessebre artesanal de grans dimensions que ha elaborat. Com l’any passat, per veure aquesta imponent obra no serà necessari pagar entrada. Però sí que es fa una crida a realitzar donacions voluntàries que seran canalitzades per “Olèrdola per La Marató”.

L’espai és limitat i no hi ha grans canvis respecte la proposta de l’any passat. Però sí que s’amplien les dimensions amb alguns  nous elements que milloren la composició respecte l’any passat i la fan més atractiva. El mateix Jordi Álvarez explicava, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, que ha introduït la reproducció d’un castell com a novetat més destacada. Ara el pessebre fa un metre i mig més de llargada, passant a ser de prop de 6 metres. L’amplada gairebé es manté i és superior als dos metres. I l’alçada ha passat d’1’80 metres als 2’5.(àudio)

El pessebre inclou més de 100 peces que representen oficis de l’època del naixement de Jesús. L’any passat van ser forces les persones que van voler visitar el pessebre en més d’una ocasió per apreciar tots els detalls i captar millor el treball ingent que incorpora aquest monumental pessebre.(àudio)

Assessorant-se en vídeos tutorials publicats a Youtube, Álvarez va invertir un any de feina per a fer el pessebre  a partir de materials com el paper d’estrassa i escuma de poliuretà . Les figures tenen un esquelet interior de filferro i han estat fetes amb pasta Das. Gràcies al pessebre l’any passat es van recaptar 2.480€. Aquest any, sense tantes limitacions d’aforament, s’espera poder rebre més visitants. La seu dels castellers de Vilafranca és molt cèntrica i en dates com la Fira del Gall es preveu que sigui molt visitada.(àudio)

El pessebre es podrà veure del 6 al 26 de desembre, en horari d’obertura del local. Álvarez manté contactes perquè el pessebre també es pugui veure en altres espais concorreguts en localitats properes com Vilanova.

Escolta l’entrevista a Jordi Álvarez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions