Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir de divendres es pot visitar a Olèrdola la mostra “Medicina en l’època romana”

L’exposició es podrà veure a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia des d’aquest 12 d’abril i fins el 8 de setembre

dimarts 09 abril 2019

 

 

Des d’aquest divendres i fins el proper 8 de setembre es pot veu a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia l’exposició “Medicina en l’època romana”. Produïda pel Museu de Badalona i cedida a Arqueoxarxa, aquesta mostra explica la manera d'entendre la medicina i el tractament de les malalties en l'època romana. L'exposició també permet conèixer les divinitats vinculades a la medicina, com s’exercia la professió, en quins espais visitaven els metges (clíniques i hospitals, sobretot militars), la praxis mèdica testimoniada pels autors clàssics, així com algunes especialitats mèdiques i l'instrumental de què es disposava.

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, subratllava el caràcter didàctic de la mostra.(àudio)

L’exposició evidencia com molts dels fonaments de la medicina de l’època romana, especialment els vinculats a plantes remeieres o instrumental quirúrgic, van arribar amb pocs canvis fins als nostres avis.(àudio)

La mostra exposa una selecció de rèpliques d’instruments quirúrgics com les spathomele amb espàtula i l’auriscalpium per les orelles. No hi ha originals d’Olèrdola perquè en les excavacions al jaciment no s’ha trobat instrumental mèdic, però Núria Molist creu que això acabarà passant molt probablement si continuen les campanyes arqueològiques, tenint en compte que hi havia un campament romà a Olèrdola.(àudio)

Les peces exposades són repliques d’originals que es troben en museus com el de Nàpols, Badalona, Barcelona o Empúries.

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions