Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir de gener s’aplicarà a Olèrdola un nou model de gestió municipal de l’aigua amb més proximitat i millores en el servei

El regidor de serveis municipals, Juanma Samblás, anuncia que es disposarà en exclusivitat d’un enginyer i de dos operaris dedicats al servei de subministrament d’aigua
Les millores en el servei de subministrament de l'aigua s'exposaven aquest dimarts durant el ple
Les millores en el servei de subministrament de l'aigua s'exposaven aquest dimarts durant el ple

dijous 02 desembre 2021

 

En el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts el regidor de serveis municipals, Juanma Samblás, ha anunciat que ben aviat s’ aplicaria al municipi un nou model de gestió de l’aigua més pròxim i amb millores substancials. El canvi es preveu aplicar a partir de gener i comportarà que Olèrdola disposi en exclusivitat del treball d’un enginyer i de dos operaris a través del consorci públic CONGIAC, del qual n’és membre l’Ajuntament d’Olèrdola. Samblás en el ple també indicava que, a més d’aquest treball de dos operaris i d’un enginyer, l’atenció ciutadana vinculada amb el servei de l’aigua al municipi també es faria directament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olèrdola.(àudio)

Samblás resumia que el canvi era positiu perquè permetia donar més proximitat a l’atenció a la ciutadania i la resolució de possibles incidències, amb un sistema amb treball exclusiu per a Olèrdola.(àudio)

En el torn de precs i preguntes, ERC recordava que una recent sentència del Suprem determinava que CONGIAC no és un organisme vàlid per gestionar l’aigua i  preguntava què pensava fer l’Ajuntament. Des del govern municipal es va aclarir que ja s’havia procedit a iniciar un canvi d’estatuts en aquest organisme per a garantir la gestió pública de l’aigua, tal i com es recull i es reforça amb els canvis que es preveuen implantar en la prestació d’aquest servei al municipi de manera més directe per l'Ajuntament a partir de gener.

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories, Samblás també explicava que en breu es licitarien els treballs per adequar un circuit de running a la Muntanyeta. També recordava l’inici de les obres del camí de vianants del Sindicat al cementiri de Moja i que es convocaria als veïns del carrer Manel Crespo a una reunió abans no comencessin de manera imminent les obres de reurbanització d’aquest carrer de Sant Pere Molanta. Samblás igualment exposava que s’estaven redactant els projectes de millora de l’enllumenat públic en aquelles parts del municipi que quedaven pendents.

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, exposava que es cedirien els 12 compostadors domèstics que s’oferien en cessió en la darrera convocatòria de l’ajuntament. També recordava que el 75% de les inspeccions fetes per l’Ajuntament sobre l’estat de parcel·les van acabar amb les neteges requerides. Ara es plantegen fer-ho a Daltmar . Mancera també va explicar les xerrades que convoca l’Ajuntament per a difondre el nou sistema de recollida de residus i va subratllar que el seu èxit “requerirà d’informació prèvia”.

El regidor de participació ciutadana, Jordi Catasús, avançava que aquest desembre es farien dues actuacions relacionades amb el “camuflatge” de les zones de contenidors, que va ser el projecte decidit en el darrer procés de pressupostos participatius. Una de les actuacions serà la instal·lació de minideixalleries a cada nucli i l’altra serà el cobriment dels contenidor de vidre, la única fracció que quedarà exclosa de la recollida porta a porta que es preveu implantar durant el 2022 al municipi.

El regidor d’esports i de patrimoni, Pere Sadurní, exposava el cartell de la Copa Olèrdola, que el proper dimecres 8 de desembre disputaran a Sant Pere Molanta la UE Cornellà contra un combinat del Penedès-Garraf. També avançava que el dissabte 11 de desembre hi haurà la darrera ruta pel patrimoni d’Olèrdola d’aquest 2021 que organitza l’Ajuntament, amb una visita per conèixer les barraques de pedra seca de l’entorn de la Muntanyeta. Sadurní informava que sumant totes les visites s’havia comptat amb la participació de 360  persones.

Anna Boada , regidora de sanitat, anunciava l’obertura del nou consultori mèdic de Moja pel proper divendres 10 de desembre. També detallava els actes culturals i les festes realitzades els darrers dies al municipi i que el proper 12 de desembre es presenta a la seu d’Olèrdola del MAC el llibre “El judici de l’aigua” amb el seu autor, Juan Francisco Ferrándiz.

Evitar ocupacions no autoritzades d'habitatges buits

Amb el propòsit d’evitar ocupacions no autoritzades d’habitatges utilitzant els limitats marges d’actuació de què disposa l’administració municipal en aquest àmbit, l’alcalde, Lucas Ramírez, informava que l’Ajuntament d’Olèrdola enviarà cartes als propietaris d’habitatges buits perquè “prenguin mesures per evitar possibles ocupacions” o per informar que el seu habitatge pugui estar ocupat. Això requerirà d’un “treball de camp” de l’Ajuntament, amb el propòsit que, en cas de ser necessari, el propietari iniciï la denúncia.

Ramírez també exposava que el proper 18 de desembre es farà una visita amb tots els regidors pels remodelats espais de l’edifici consistorial.

A preguntes de Marta Mestre, s’especificava que la campanya informativa sobre el porta a porta també inclou la informació individual pels habitatges d’un educador ambiental per resoldre dubtes. També s’explicava que “només faltava signar el contracte” per a que entrés en funcionament el bar del Local Nou de Moja amb el nou adjudicatari.

Joan López va tenir un record per a totes les víctimes de la violència de gènere. I Mari Carme Villanueva va recordar que aquestes dies es feien actes vinculats amb La Marató de TV3 al municipi, amb el plat fort del Festival solidari i les activitats que es preveuen fer el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre.

Des d’ERC es va aprofitar el torn de precs i preguntes per recordar que l’Ajuntament havia aprovat una moció de suport a Adrian Sas. Fina Mascaró donava “ànims i recolzament” a aquest vilafranquí.

Document Actions