Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A punt d'iniciar-se la redacció del projecte d’urbanització de Can Trabal

Així s’anunciava en el ple de l’Ajuntament de la setmana passada. En la sessió també s’aprovaven mocions rebutjant la inhabilitació de Quim Torra i el tancament de Robert Bosch

dimecres 28 octubre 2020

 

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovava la setmana passada una moció que rebutja la inhabilitació de Quim Torra. L’acord es va prendre amb els vots favorables de la regidora no adscrita, Marta Mestre; JxO; ApO i ERC; i l’abstenció del PSC-Unit. Per unanimitat el plenari també acordava una moció de rebuig al tancament de Robert Bosch i que apostava per promoure un pla industrial pel Penedès que contemplés la reconversió d'indústries per adaptar-se al vehicle elèctric.

En el torn d’informacions de les regidories, Pere Sadurní, regidor de patrimoni i ensenyament, va referir-se a l’inici de les activitats del Club de Lectura i del servei de Biblioteca Oberta, adaptades a les restriccions del moment. Sadurní va voler agrair l’esforç de la comunitat educativa en la represa de l’activitat a les escoles i va assenyalar que des de l’Ajuntament s’havia fet un increment de la neteja i el manteniment dels espais escolars.

La regidora de sanitat, Anna Boada, recordava que aquests dies s’està procedint a la campanya de vacunació contra la grip. En la seva condició de regidora de cultura, es referia al bon funcionament i assistència de l’activitat que acollia el Local Nou pel Festival EVA i a la decisió d’ajornar fins l’any vinent les activitats de commemoració de l’any Mir Geribert.

Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, donava a conèixer que la Diputació de Barcelona ja havia informat de l’equip que portarà a terme la redacció del projecte d’urbanització de Can Trabal. Juanma Samblás destacava que és un pas previ per assolir l’objectiu de recepcionar la urbanització.(àudio)

Un cop s’iniciïn els treballs, d’aquí pocs dies, es preveu que la redacció s’enllesteixi en un any.

 Samblás també informava al ple dels prop de 215.000 € que es disposen pel pla de millores de la xarxa d’aigua, incloent mesures com la millora de canalitzacions o la sectorització de la xarxa.

Informacions de les regidories

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, exposava que 4 establiments del polígon de Sant Pere Molanta ja havien començat el nou sistema de recollida selectiva. També posava l’accent en l’increment de freqüència en la recollida de mobles i andròmines, així com l’ampliació d’horari de la deixalleria del polígon de Sant Pere Molanta, a partir del 2 de novembre. Al polígon de Sant Pere Molanta també s’ha incrementat la recollida del paper i cartró, que ha passat a fer-se dos cops per setmana. Mireia Mancera també exposava que fins a finals d’any s’estaven replantant les jardineres del municipi i alertava de la presència del bernat marbrejat.

Jordi Catasús informava que el proper butlletí municipal “Olèrdola Informació” tindrà un contingut específic commemorant els 25 anys de la publicació. Després de realitzar-se la consulta sobre el projecte d’urbanització de la Rambla Pau Casals, Catasús informava que ben aviat es convocaria de nou la comissió de seguiment dels processos participatius. Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, va indicar l’abast al municipi de la mesura decretada per la Generalitat de tancar els centres cívics i locals municipals per evitar l’activitat comunitària, com a mesura per a lluitar contra l’expansió de la Covid-19.

 Precs i preguntes

A preguntes de Junts per Olèrdola sobre la neteja al camp Els Pins, el govern municipal va respondre que s’han fet actuacions com la millora de grades, el canvi de xarxes i hi ha la previsió d’actuar en la gespa. En l’actual situació, sense ús dels vestidors i amb restriccions d’accés, Pere Sadurní apuntava que no era tan prioritari incrementar la neteja. També es va precisar que la gimnàstica de manteniment per adults, que es realitza en els gimnasos de les escoles, s’havia posposat  per petició dels centres. Juanma Samblás també assenyalava que les sensacions eren molt bones en l’inici de l’activitat al municipi  de la nova empresa del servei de neteja viària.

ERC va preguntar sobre el conveni amb Comerç del Foix i els establiments del municipi que s’havien interessat en formar part de l’entitat. A pregunta tant de Junts com d’ERC sobre l’estat de la carretera de Moja, el govern reiterava que estaven pendents de l’acord del Ministeri i la Diputació per adequar el carril bici i de vianants de la carretera a Vilafranca en el seu pas pel pont que travessa l’autopista Ap7. ERC també va exposar que els vestidors del camp de Sant Miquel estaven oberts, a la qual cosa el govern responia que s’actuaria per evitar l’incidència. La regidora portaveu d'ERC, Fina Mascaró, va fer notar que només 5 famílies s’havien beneficiat dels ajuts extraordinaris convocats per l’Ajuntament per fer front a les conseqüències de la crisi de la COVID-19, dada que representava haver utilitzat només el 8’5% del pressupost per aquestes ajudes. També assenyalava que alguna família que havia vist denegada la seva petició en aquesta convocatòria sí que se li havia atorgat ajuts a través de serveis socials. Anna Boada, regidora de serveis socials, avançava que en properes convocatòries es revalorarien els requisits per arribar a més gent. En el cas d’urgències ateses per serveis socials, Boada especificava que les ajudes són més accessibles i contemplaven més supòsits.

Fina Mascaró igualment s’interessava per dos vehicles que haurien repostat combustible a càrrec de l’Ajuntament i , com cada ple des de fa tres anys, recordava els presos polítics i en reclamava la seva llibertat.

 

Document Actions