Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A través de les antenes wi-fi de l’Ajuntament s’oferirà ADSL i telefonia fixa a tot el municipi

L’Ajuntament autoritzarà l’ús comercial de la seva xarxa d'antenes per a garantir connexió “ràpida i a bon preu”
Xavier Serramià és el regidor responsable del projecte
Xavier Serramià és el regidor responsable del projecte

dimecres 23 gener 2013

La deficient capacitat que es pateix en la connexió a internet és una de les queixes veïnals més recurrents a Olèrdola en l’àmbit de les noves tecnologies. Aquest dèficit està ben a prop de resoldre’s gràcies a un projecte que comporta que l’Ajuntament faciliti l'ús de la seva xarxa d'antenes wi-fi. I és que l’Ajuntament d’Olèrdola manté avançades gestions per a autoritzar l’ús d'aquesta xarxa a empreses operadores del sector per a que puguin oferir a tot el municipi connexió a internet amb capacitat suficient i a preus competitius. L’Ajuntament disposa de 10 antenes wi-fi instal·lades en equipaments públics: a les escoles Rossend Montané i Circell, als centres cívics Gatzara i La Xarxa, al consultori mèdic de Sant Pere Molanta, a l’edifici de l’Ajuntament, al Local Rossend Montané de Sant Miquel, al Casal d’Avis de Moja, a la zona esportiva de Moja, al camp de futbol de Sant Pere Molanta i a la nau municipal del polígon de Sant Pere Molanta.

El regidor delegat de l’equip de govern encarregat de coordinar aquest projecte és Xavier Serramià. Ell mateix es mostrava convençut que aquest sistema permetria oferir cobertura “més ràpida i a molt bon preu” a tot el municipi, incloent les urbanitzacions. Amb tot, sí que assenyalava que l’únic lloc “fosc” que restaria al municipi per a millorar la cobertura seria Viladellops.(àudio)

Serramià apuntava que s’oferirà capacitat de connexió amb 3 i 6 megas, quan actualment bona part dels habitatges del municipi tenen una velocitat que just arriba a 1 mega. Des de l’Ajuntament es creu que aquest model de connexió a internet s’oferirà a preus competitius i cobrirà les expectatives dels veïns. (àudio)

L’autorització de l’ús de les instal·lacions municipals per a que siguin explotades està subjecte a les condicions de la llei de telecomunicacions. Amb aquesta fórmula, l’Ajuntament preveu garantir el manteniment de les instal·lacions de les antenes i obtenir un petit ingrés anual. Serramià posa l’accent en què la contraprestació econòmica per l’Ajuntament no seria molt gran i subratlla que el propòsit és el de millorar un servei que al municipi ara és deficient. El veïns tindran l’opció de connectar-se via wi-fi tant a l’adsl com a la telefonia fixa.(àudio)

Si tot segueix la tramitació prevista, l’Ajuntament preveu que aquest nou sistema estigui ja operatiu a finals d’aquest primer trimestre o bé a principis del proper. L’Ajuntament d’Olèrdola convocarà reunions veïnals als nuclis per a detallar les característiques del servei. Les trobades també s’aprofitaran per a exposar el funcionament de la carpeta de tràmits i d’administració digital que també es preveu activar, a través de la web municipal, en les properes setmanes.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions