Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Abans d’acabar el 2020 Olèrdola preveu acollir 2 de les representacions de la 30a Roda de Teatre de l’Alt Penedès

El Folre de Sant Pere Molanta no representarà obra i l’Arrel de Sant Miquel prepara obra per poder-la estrenar al final de la Roda

dijous 29 octubre 2020

 

“Amb tota la prevenció i seguretat del món, però també amb tot l’optimisme i la valentia”, així afronta la GATAP la 30a edició de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès. La situació sanitària obliga a preveure amb prudència la programació de la Roda en dues tandes, però ja s’ha avançat que entre aquests mesos finals de 2020 i fins l’abril de 2021 seran 26 les representacions que es podran veure en 16 localitats diferents de l’Alt Penedès gràcies a la Roda. Les dues primeres funcions ja es vivien el passat cap de setmana i abans de tancar el 2020 s’acabaran completant una desena de representacions, incloent-ne dues a Olèrdola.

La primera serà el diumenge 15 de novembre, a les 18:30h , al local social Rossend Montané de Sant Miquel d'Olèrdola, amb la representació de l’obra “Nina” a càrrec del grup  Taller d'Assaig Teatre de Vilafranca. Per diumenge 13 desembre, a les 18:30h, s’ha programat a la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta,  l’actuació del grup Escorça Teatre amb l'obra 'El cicle de la vida'.

Pel 2021, dins de la 30a Roda, es podrien confirmar dues actuacions a Moja, incloent una representació per les festes de Sant Macari; i una altra a Sant Miquel. Són actuacions a concretar que restarien pendents de l’evolució de la situació sanitària i de les eventuals mesures per combatre la COVID-19 que es vagin decretant en cada moment.

Des de la GATAP també s’ha exposat que grups fidels a la Roda, com El Folre de Sant Pere Molanta, no oferiran obra en aquesta ocasió. En canvi, el grup de teatre l’Arrel de Sant Miquel sí que està preparant obra per poder-la estrenar en el tram final de la Roda. Així ho ha avançat Pere Joan Ullate, membre del grup de teatre de Sant Miquel d’Olèrdola i integrant de la GATAP.(àudio)

Des de la GATAP, la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès, s’ha volgut transmetre un missatge d’esperança, tot recordant que la cultura és un servei essencial. Ullate ens recorda que per la GATAP el teatre és també una eina necessària de veïnatge i d’identitat.(àudio)

Enguany a la Roda es podran veure 11 obres diferents i hi participen dos nous grups: La Tribu, d’Olesa de Bonesvalls i MaGret, de Vilafranca. Una altra de les novetats és que dos municipis, Pontons i Pacs, acolliran actuacions per primera vegada de la Roda. Amb aquestes incorporacions, la Roda haurà passat, en algun moment o altre, per tots els 27 municipis de la comarca en aquests 30 anys.

Escolta l'entrevista realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Pere Joan Ullate i Sílvia Sellarés, membres de la GATAP, clicant aquí

Document Actions