Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Abans del confinament l’Ajuntament d’Olèrdola ha realitzat accions per combatre la processionària

Les actuacions s’iniciaven a la zona esportiva de Daltmar i suposen aplicar estratègies respectuoses amb el medi per al control de la processionària

dimarts 31 març 2020

Durant els primers dies d’aquest mes de març, abans del confinament, l’empresa encarregada del servei de jardineria a les zones verdes del municipi d’Olèrdola ha procedit a realitzar treballs per combatre la processionària. Les actuacions s’han realitzat per encàrrec de la regidoria de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, responent així a les queixes rebudes durant el mes de febrer per la presència detectada de processionària, sobretot a les urbanitzacions. Des de la regidoria de medi ambient juntament amb l’empresa de jardineria es van acordar dur a terme algunes accions en zones verdes i parcel·les públiques com l’eliminació de les bosses o la instal·lació d’anelles amb feromones als pins per atrapar les erugues.

També es va acordar difondre des de l’Ajuntament consells amb indicacions per a propietaris per a fer front a la processionària en els seus jardins o parcel·les privades. El text amb aquestes recomanacions es preveu fer arribar a les llars del municipi en el proper butlletí municipal, quan la publicació pugui distribuir-se. En el text es faciliten estratègies respectuoses amb el medi ambient per al control de la processionària, com la captura d’adults, l’endoteràpia i la instal·lació d’anelles als arbres afectats.

Document Actions