Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Abordatge de solidaritat a Olèrdola amb el conte “El pirata Octavi”

Expectació al municipi en les presentacions a les biblioteques de les escoles Rossend Montané i Circell
Presentació feta aquest dilluns a Sant Pere Molanta
Presentació feta aquest dilluns a Sant Pere Molanta

dimarts 24 gener 2017

Després de l’acte celebrat dissabte a Sant Sadurní, Olèrdola ha pres el relleu de les presentacions a la comarca del conte “El pirata Octavi”. L’expectació per conèixer la història i recolzar la causa solidària que motiva el conte és molt elevada, com així es posava de manifest aquest dilluns a la tarda en l’acte de presentació convocat pel Servei de Biblioteca Oberta de l’escola Rossend Montané. L’espai de la biblioteca de l’escola de Sant Pere Molanta es va omplir per seguir les explicacions de l’autora del conte, Anna Bonet; i veure en acció a l’il.lustrador, Joan Ramon Buisan. Però també per conèixer com ajudar a l’Octavi, fill de l’autora del conte i present en la presentació.

L’Octavi és “un pirata” de 9 anys que viu a Avinyonet. Va néixer amb una aplàsia de tíbia, és a dir, li faltaven els ossos que connecten la tíbia amb el turmell. Quan tenia dos anys i mig li van amputar el peu i des d’aleshores, la família ha tingut un sol objectiu: trobar una pròtesi que li anés bé perquè pogués caminar. Per aquest motiu s'ha escrit el conte "El pirata Octavi”.
Anna Bonet ens explica que la resposta que estan rebent els ha sorprès favorablement. Pensaven que tindrien una repercussió comarcal, però la constància de la família i aparèixer en un programa de RAC1 van fer que la història es difongués i que la primera edició del conte s’esgotés en pocs dies i calgués fer-ne una segona.(àudio)
Bonet explica que el conte no volia que fos autobiogràfic, però sí que fos protagonitzat per un nen que es digués Octavi, com el seu fill.(àudio)
Joan Ramon Buisan, l’il.lustrador, explicava que “tot havia anat molt ràpid” i entenia que l’èxit de difusió del conte cal atribuir-ho a que la família s’havia “mogut molt”.(àudio)
La proximitat de la història i les ganes de solidaritzar-se amb l’Octavi han estat factors que també explicarien el ressò de la història, segons apunta el mateix Joan Ramon Buisan.(àudio)
Durant l’acte de presentació d’aquest dilluns a Sant Pere es va sortejar entre els assistents una il·lustració feta pel mateix Joan Ramon Buisan. Les paperetes de participació les va distribuir el mateix Octavi.
Durant la presentació, el regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, va desitjar a la família tota la sort del món i els hi va agrair la seva predisposició a l’hora de protagonitzar aquesta nova activitat de dinamització del Servei de Biblioteca Oberta.
Recordem que el conte “El pirata Octavi” es presenta aquest dimarts, a partir de les 16:45, a la biblioteca de l’escola Circell de Moja.

Escolta les entrevistes a Joan Ramon Buisan i a Anna Bonet, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí(2)

Document Actions