Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord entre el Bisbat i l’Ajuntament d’Olèrdola per la compra dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta i el seu entorn

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, es mostra satisfet per haver resolt "una demanda històrica" del poble de Sant Pere Molanta
Imatge recent del camp (foto:CFP Sant Pere Molanta)
Imatge recent del camp (foto:CFP Sant Pere Molanta)

dimecres 22 maig 2019

 

 

Els terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta seran municipals. Aquesta setmana el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat , actual propietari dels terrenys, confirmava a l’Ajuntament d’Olèrdola l’acceptació de l’oferta de compra que havia traslladat el govern municipal el passat mes de febrer. Els terrenys que adquirirà l’Ajuntament ocupen una superfície aproximada de 2’5hectàrees i inclou l’actual camp de futbol, la vinya adjacent i la placeta d’ametllers que limita amb la plaça de l’Església.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, confirmava que aquesta setmana el Bisbat havia comunicat al govern municipal el seu acord per a formalitzar l’operació. Els terrenys s’adquiriran per un import total de 126.000 €. (àudio)

La compra dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta és un objectiu que han perseguit els darrers governs municipals. En aquests darrers quatre anys, l’equip de govern havia fet arribar al Bisbat fins a tres ofertes de compra. Amb el propòsit d’apropar plantejaments, la darrera de les ofertes estava avalada per diferents informes tècnics, incloent un que havia elaborat l’Oficina del Cadastre per a poder establir el valor real de mercat d’aquests terrenys.(àudio)

Ramírez es mostrava content per haver-se resolt “un problema endèmic” que s’havia convertit en una reclamació històrica del poble de Sant Pere Molanta.(àudio)

Des de que es va fundar el Club de Futbol Parroquial de Sant Pere Molanta,  el 1964,  l' Església havia cedit gratuïtament els terrenys per a ús esportiu, a petició d' uns veïns del poble que van assumir el treball d’adequar el terreny en camp de futbol.

El regidor d’esports de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, ha volgut agrair públicament en nom de l’Ajuntament la cessió dels terrenys durant aquests anys “ que ha permès la pràctica de l' esport al poble ,i la convivència de la joventut”. Sadurní subratllava que l’acord de compra era un dels objectius de la Regidoria d’Esports, treballat des de l’inici del present mandat

En les reunions veïnals per carrers a Sant Pere Molanta,  convocades per l’alcalde  i realitzades els darrers anys, s’havia consultat la idoneïtat de la compra i s’havia comptat amb la conformitat dels veïns per a realitzar-la.

Segons avança el regidor d’Esports, hi ha la voluntat de substituir la gespa natural per gespa artificial per així reduir costos i augmentar-ne les possibilitats d’usos. Així, més enllà de la utilització de les instal·lacions per part de l’equip de futbol,  també es contemplarien altres usos esportius, l’ús de la instal·lació per part de les escoles així com fórmules per a que la instal·lació estigui oberta a veïns i veïnes del municipi.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions