Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acte d’homenatge de l’equip de la revista Font-Tallada a Pere Sadurní Vallès

Pere Sadurní Vallès va ser un dels membres fundadors, ànima i director de la publicació

divendres 29 juliol 2022

Dissabte 16 de juliol els membres integrants del darrer equip de redacció i col·laboradors de la revista Font-Tallada van retre un acte d’homenatge a Pere Sadurní Vallès, un dels membres fundadors, ànima i director  de la publicació. Sadurní moria en plena pandèmia, fa just dos anys aquesta setmana.

Aquest emotiu acte d’homenatge es va portar a terme a la casa natal  de Pere Sadurní Vallés, a Cal Sadurní, en presència de la seva esposa i fills, i va consistir en l’entrega d’un escrit en pergamí i emmarcat on es feia un recull biogràfic posant l’accent en la seva condició d’home “de lletres, historiador i entusiasta en la recerca de les nostres arrels”.

Gràcies a la web de Font-tallada, reproduïm un fragment de l’escrit in memoriam dedicat a Pere Sadurní:


…No ens queda més –doncs–, i ho fem a través d’aquestes línies, que retre-li el nostre homenatge i el nostre condol a la família, per dedicar-se en cos i ànima, durant tota una vida, a recopilar la història del nostre país, del Penedès i d’Olèrdola, amb una estimació especial per a Sant Pere de Palau Moranta, com deia ell.

I gràcies, Pere, per deixar-nos la teva experiència i amistat a tots els components de la revista Font-Tallada, a fi de no deixar perdre aquest llarg i extens recull de la nostra història que de ben segur s’hagués oblidat, com molts d’altres, en un racó qualsevol d’una vella biblioteca empolsada, perdent-se una mica més la memòria dels nostres avantpassats.

Però, per sobre de tot, els que hem estat i col·laborat amb tu a la revista Font-Tallada fins al final hem de ressaltar la teva gran humanitat i el teu amor i passió per divulgar la nostra història, la del món de la pagesia i el folklore de la nostra terra tot deixant petja escrita en infinitat d’articles i llibres sent reconegut per historiadors i estudiosos. Has estat un home polifacètic, esportista i un dels fundadors del Club de Futbol Parroquial de Sant Pere Molanta i de la revista Font-Tallada, membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs i moltes més… també Jutge de Pau, perquè realment eres un home de pau, doncs mai vas voler buscar enfrontaments i sempre disposat al diàleg tot donant la mà estesa per fer un bon encaix…

 

Document Actions