Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actes confinats per Sant Macari aquest cap de setmana organitzats per la Comissió de Festes de Moja

Dissabte al matí es podran seguir tallers telemàtics i per la tarda es convida als veïns a sortir als balcons quan sentin els sons de les gralles

divendres 15 gener 2021

 

Aprofitant que aquest cap de setmana és el més proper a  Sant Macari, la Comissió de Festes de Moja ha organitzat activitats culturals que ens recorden la importància d’aquestes dates en el calendari festiu del poble. Així, pròpiament no s’ha organitzat una Festa Major d’Hivern en honor al copatró del poble, com seria habitual si no ens trobéssim en l’actual context sanitari, però sí que s’han elaborat propostes pensades perquè un ampli ventall de la població de totes les edats en pugui gaudir.

Dissabte, a les 11 del matí, a través de la web de la Comissió de Festes www.festesdemoja.cat , es podrà seguir una sessió de tallers en família sota el títol “Experimentem amb els capgrossos”, amb quatre propostes d’experiments. Es podrà experimentar fent a casa un arc de Sant Martí, una pluja de colors, bombolles rebotadores o gel instantani. Són quatre vídeos tutorials que es podran veure a partir de les 11, però després es podran veure tantes vegades com es desitgi.

L'altra activitat que promou  la Comissió de Festes de Moja per aquest cap de setmana de Sant Macari “confinat” és convidar als veïns i veïnes del poble a sortir a les finestres o balcons quan sentin la gralla. Serà a partir de les 5 de la tarda de dissabte. 

I és que un grup de grallers recorreran tots els carrers del poble i acostaran el so de la gralla, associat a les festes de la nostra tradició cultural, a tothom.

A més d’aquestes actes que organitza la Comissió de Festes, diumenge a les 12 hi haurà repic de campanes i a la una del migdia la missa solemne, l’ofrena i el cant dels goigs de Sant Macari, sota l’organització del Consell Pastoral

Document Actions