Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actes variats perquè tothom visqui la Festa Major de Moja

La Nit Jove es programa a la rambla Pau Casals, s’estrenarà la “Sant Jimmy Trail” i s’impulsen les activitats infantils

dimecres 20 juliol 2016

Aquesta setmana Moja viu plenament la seva Festa Major. Els actes principals s’han programat entre divendres i diumenge, mantenint les propostes més tradicionals i arrelades però també incorporant alguna variació que busca enriquir la diversitat de la Festa Major.

Divendres a la tarda, a partir de les 5, s’inauguren  dues exposicions. Al Local Nou, l’Associació Fotogràfica de Moja exposa la mostra anual de treballs dels seus associats. Al Casal d’Avis l’exposició acull els treballs artesans i manualitats que s’han fet  durant el curs en les activitats que acull l’entitat. L’exposició fotogràfica romandrà oberta durant tot el cap de setmana i al Casal d’Avis l’exposició estarà oberta també dissabte tarda i diumenge després de la missa durant una hora.

A dos quarts de 9 del vespre de divendres, al pati de la Capella de Sant Esteve, els germans Josep Maria i Montse Mitjans oferiran el pregó de la Festa Major. En finalitzar, hi haurà ressopó a la rambla Pau Casals. El ressopó és gratuït amb el tiquet que inclou el programa i sense tiquet té un preu de 5€.

A les 10 de la nit, els Diables de Moja assumeixen tot el protagonisme de la Festa. Primer amb el correfoc i després, a la plaça de l’Església i a partir de dos quarts de dotze , amb els versos, la gran petada i la petada de la forca grossa.

A la una de la nit s’ha previst la Nit Jove, amb el concert de rumba catalana a càrrec de “La Málaga” i tot seguit un dj. Àfrica Garcia-Berro, integrant de la Comissió de Festes de Moja, recorda que l’any passat la Nit Jove ja es va programar a la Rambla Pau Casals però no es va poder fer a causa de la pluja. Aquest any s’ha tornat a apostar pel mateix emplaçament i així evitar el muntatge de dos escenaris.(àudio)

El primer acte de dissabte és una novetat. Es tracta de la primera edició de la Sant Jimmy Trail. És una cursa no competitiva, amb sortida des de la rambla Catalunya i un recorregut de poc més de 9 quilòmetres. Les places estan limitades a 100 persones i les inscripcions es poden fer a la mateixa sortida, a les 8.

A les 9 del matí hi haurà l’esmorzar dels 5 euros, al Celler Cooperatiu, amb la col·laboració del Grup Gastronòmic Els 3 pins. De 10 a 12, al pati del mateix celler, es podran fer tallers infantils, manualitats, reflexoteràpia en família i gaudir d’inflables. El donatiu és de 3 €.

A la plaça de l’Església, a les 12 del migdia, començarà la Timbarada, organitzada pels Diables. A dos quarts de 8 del vespre, a l’església, hi haurà pregària a l’apòstol Sant Jaume i tot seguit la processó en honor a Sant Jaume.Enguany, com a colles convidades hi ha els gegants de La Llacuna i les bastoneres de Les Roquetes. En arribar a la plaça de l’Església, es farà l’entrada de Sant Jaume i el Cant dels Goigs.

Tot seguit, al Local Nou, es viurà el sopar d’entitats. I a la mitjanit, el ball de nit i nit jove amb Anònima i Mala fama, amb un fabulós sorteig amb varietat de regals.

El Ball de Nit de dissabte és un dels actes que centren majors esforços per part de la Comissió de Festes i per això es programen incentius com el sorteig (àudio)

A partir de dos quarts de 8 del matí de diumenge, des de la plaça de l’Església,  sortiran les matinades. A les 12 del migdia hi haurà repic de campanes i a la una del migdia, a l’església, es farà missa solemne amb ofrena a l’apòstol Sant Jaume presentada pel Consell Pastoral, els organitzadors de la festa, els balls i les entitats participants. En acabar, s’interpretaran el Cant dels goigs. Al sortir de missa, es procedirà al toc de gralles amb l’acompanyament de tots els balls fins a la rambla Pau Casals. En arribar, actuació dels balls i tot seguit, vermut popular.

A les 7 de la tarda de diumenge, a la plaça Tedèum, s’oferirà un espectacle d’animació infantil amb Raul Black. A dos quarts de 9, a la rambla Pau Casals, el grup Arrels oferirà un concert de cançons catalanes i a la mitja part se servirà rom cremat.

Des de la Comissió de Festes estan satisfets del programa que poden oferir al poble perquè tothom visqui amb intensitat la Festa Major.(àudio)

Els dos darrers actes inclosos en el programa de la Festa són la missa en memòria dels difunts, i cant dels goigs, el dilluns 25 de juliol, a les 8 del vespre; i el festival de música jove amb l’espectacle Grease, a càrrec de l’escola de música Clau de Sons. Serà el divendres 29 de juliol, a partir de dos quarts de 8 del vespre al Local Nou i amb entrada gratuïta.

Escolta l'entrevista a Àfrica Garcia-Berro, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions