Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activa implicació de L’Arrel i El Folre en la 25a Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya

La Trobada es fa aquest cap de setmana a Vilafranca i els grups d’Olèrdola fan aportacions artístiques i organitzatives
Actrius d'El Folre participen a "Per viure el cementiri, no cal morir-se"
Actrius d'El Folre participen a "Per viure el cementiri, no cal morir-se"

divendres 16 octubre 2015

Els dos grups de teatre d’Olèrdola, El Folre de Sant Pere Molanta i l’Arrel de Sant Miquel, tenen un paper molt actiu en la 25ª Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya que aquest cap de setmana se celebra a Vilafranca dins dels actes de la capitalitat de la cultura catalana. Les dues formacions fan aportacions artístiques i també tenen cura d’aspecte organitzatius en un esdeveniment que preveu reunir a una quarantena de grups de teatre del país, amb més de 150 participants.

El primer espectacle programat dins de la trobada es viurà aquest dissabte, a partir de les 7 de la tarda, al cementiri de Vilafranca amb “Per viure el cementiri, no cal morir-se” . Tant membres del grup de teatre El Folre, com membres de l’Arrel actuen en aquest espectacle integrat totalment en l'entorn del cementiri de Vilafranca. Inclou 13 escenes, reunint a més de 30 actors, i incorpora personatges i accions itinerants. L'Arrel farà un petit fragment d'”Una altra Fedra siusplau”, de Salvador Espriu, aportant una actriu que repta al públic assistent a jugar una partida d'escacs. Un altre actor del grup fa màgia i dos actors més participen en l'escena poètica final, de Narcís Comadira. I el grup El Folre representa diferents personatges itinerants o accions estàtiques: una remeira, un personatge acompanyant de la mort i la mateixa mort. A nivell organitzatiu, el grup l’Arrel ha assumit part de les gestions per garantir l’allotjament dels grups participants i des d’El Folre es tindrà cura de l’acompanyament en visites culturals.

Diumenge, en les actuacions previstes al parc Tívoli de Vilafranca, a partir de dos quarts de 5 de la tarda, una actriu d’El Folre toca el piano en "Espriu arran de terra". A més d'això, des dels grups d’Olèrdola s’aporten tècnics de so, de llum i de maquillatge, ajudant en el muntatge general. Una de les persones més implicades en l’organització és Remi Ullate, membre de l’Arrel i actual tresorera de la Junta de la Federació de Grups Amateurs de Catalunya. Activa en la comissió de la GATAP que organitza de la Trobada de Grups Amateurs de teatre de Catalunya, ha pogut constatar  aquesta destacable aportació d’Olèrdola a la 25ª Trobada.(àudio)

L’elecció de Vilafranca, permetrà als assistents dels grups de teatre federats gaudir d’un seguit d’activitats que reivindicaran Vilafranca al voltant de 3 eixos: el teatre, la vinya (vi, cava), i Vilafranca i la seva Festa Major, com a capital de la cultura catalana que ostenta aquest 2015. Tots els actes giraran entorn d’aquestes tres temàtiques.(àudio)

La implicació dels grups d’Olèrdola en la Tronada expressa la vitalitat de les dues formacions teatrals que estan en actiu al municipi.(àudio)

Precisament aquesta Trobada Anual de tots els grups de teatre de la Federació de Grups Amateurs de teatre de Catalunya permet als assistents fer germanor i conèixer més de la localitat que se celebra, a més de dur a terme diversos tallers sobre interpretació, equipament tècnic, maquillatge, o de coreografia musical, entre d’altres aspectes, que sobretot, es duran a terme el matí del diumenge 18 d’octubre.

A més, cal destacar que, com és habitual en totes les Trobades hi ha espai per actuacions, en concret hi haurà una sessió golfa, el dissabte 17 d’octubre al Teatre Municipal Cal Bolet, de l’obra Tot esperant el doctor, del grup La Torre, de Les Gunyoles, i el diumenge a les 16.30h al Parc del Tívoli, s’hi durà a terme la lectura dramatitzada Espriu arran de terra, a partir de poemes i textos de Salvador Espriu, a càrrec de diversos grups de la GATAP, i s’hi representarà el Sainet d’en Serrallonga, a càrrec del Ball d’en Serralonga de Vilafranca.

Escolta l'entrevista a Remei Ullate, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions