Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Adjudicades les obres de restauració de l’interior de la Torre de Moja

Els treballs es preveuen completar en un termini de 8 mesos

divendres 16 octubre 2020

 

En sessió celebrada dijous de la setmana passada,  la Junta de Govern del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va adjudicar les obres de restauració de l’interior de la Torre de Moja per un import de 190.000 €. Les obres suposen la tercera i darrera de les fases del projecte integral de restauració de la Torre, un cop ja feta en la primera de les fases la consolidació de la Torre i passar després a la rehabilitació de l’edifici annex.

El projecte preveu una actuació general per culminar les actuacions de restauració portades a terme durant els darrers anys, "amb l’objectiu que l’edifici recuperi la seva dignitat històrica", segons recull la memòria tècnica del projecte "Penedès 360 graus", la iniciativa conjunta promoguda per ajuntaments de la comarca amb la coordinació del Consell Comarcal presentada als Fons europeus FEDER. Amb la tercera fase de la intervenció a la Torre de Moja es realitzarà una actuació física en tot l’àmbit interior de la construcció per tal de consolidar-lo i restaurar-lo i fer possible el seu ús. Les actuacions previstes consistiran en la restauració i consolidació dels paraments i revestiments; la substitució dels sostres i escales perquè  compleixin els nous requeriments i , finalment, l'acondicionament de la coberta i de la sortida per facilitar la visita.

Les obres tenen un  termini d’execució de 8 mesos i estan cofinançades pels Fons FEDER. Aquest finançament extern, que també ha comptat amb aportacions de la Diputació, ha suposat per l’Ajuntament d’Olèrdola assumir només el 30% del valor de l’obra. Aquest és un aspecte que subratlla el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, a l’hora de valorar de manera satisfactòria aquesta tercera i darrera fase de la restauració d’un element patrimonial tan emblemàtic a Olèrdola com la torre de Moja.(àudio)

L’empresa adjudicatària ha acreditat la seva especialització en tasques de restauració de monuments, havent realitzat feines anàlogues al país durant els darrers anys.

Document Actions