Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agraïment públic de l’Ajuntament per la ràpida intervenció en el foc del Fondo de la Seguera

L’alcalde fa notar que la ràpida i eficient actuació va evitar que el foc adquirís grans proporcions

dilluns 11 novembre 2013

L’Ajuntament d’Olèrdola expressa el seu sentit agraïment a totes les persones que van intervenir en l’extinció del foc del Fondo de la Seguera, declarat la matinada de dimarts a dimecres de la setmana passada. La superfície vegetal cremada va ser de 7’9 hectàrees, forces menys de les que els mateixos professionals es temien en declarar-se el foc,tenint en compte la localització de l’incendi, el moment i la situació meteorològica.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, ha fet notar que les primeres informacions apuntaven que el foc podia adquirir grans dimensions. Les dades inicials “eren per espantar-se”, diu Tort. Les fotografies aèries que es van prendre en l’helicòpter de comandament, permeten comprovar com el foc va avançar de forma ràpida, formant una columna estreta en direcció al Castell i a la urbanització de Canyelles de La Cogullada, des de la zona de les Cases e la Vall. L’eficient coordinació, l’àmplia dotació de mitjans i la ràpida actuació dels professionals va comportar que es pogués entrar en fase de control i s’estabilitzés el seu perímetre a quarts de set del matí, evitant mals majors.(àudio)

Josep Tort ha volgut reconèixer públicament la gran feina feta pels mossos d’esquadra, les adf’s i agents rurals, subratllant l’actuació “ràpida i contundent” dels bombers.(àudio)

Els agents rurals mantenen informat a l’alcalde de les dades que els hi aporta la investigació sobre l’origen del foc. Recordem que l’inici de l’incendi es va produir en un indret proper a una pista d’accés a les Cases de la Vall, en el mateix lloc on fa 10 anys es declarava un altre foc que afectava superfície protegida a Olèrdola. Josep Tort assenyala que aquesta coincidència no la passa per alt ningú, però indicava que calia deixar investigar tranquil·lament als agents rurals. (àudio)

L’alcalde també recordava el positiu treball de coordinació que s’havia realitzat des del territori, amb la implicació dels mitjans municipals de Canyelles i Olèrdola, així com el treball conjunt fet amb la direcció del Parc d’Olèrdola.

 

Document Actions