Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajornat el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola del mes d’abril

L’alcalde, Lucas Ramírez, indica que serà a partir del dia 12 quan es valorarà si les sessions es podran fer de manera telemàtica o presencial

dimecres 01 abril 2020

 

En un ban d’alcaldia de mesures excepcionals que va entrar en vigor el dilluns 16 de març, es decretava la suspensió dels òrgans col·legiats de l’Ajuntament d’Olèrdola. El manteniment de les actuacions excepcionals, intensificades amb l’ampliació de les mesures de confinament per a reduir l’expansió del COVID-19, ha confirmat la suspensió de la sessió de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, prevista per dilluns 6 d’abril,  fins a nova data. En una entrevista a l’emissora municipal de ràdio, ho confirmava el mateix alcalde, Lucas Ramírez.(àudio)

Dilluns de la setmana passada, un nou ban d’alcaldia fixava la possibilitat de realitzar reunions de Junta de Govern Local a distància. Ramírez precisava que en aquestes juntes no es poden aprovar actes administratius i es celebren per a tractar de manera compartida la situació que provoca l’emergència del COVID-19, tal i com es fa amb les reunions de treball que setmanalment mantenen els quatre grups municipals. Ramírez es mostrava prudent a l’hora d’avançar possibles dates per a reprendre les sessions de plens municipals i assenyalava que serà a partir del dia 12, quan finalitza en principi el període de confinament decretat per l’Estat, quan es podria valorar si les sessions es poden fer de manera presencial o telemàtica. Per això, Ramírez assenyala que un dels aspectes que cal resoldre és la diferència de normativa emesa per l’Estat i la Generalitat sobre els continguts de les sessions telemàtiques.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola també posa en valor el treball compartit per part dels quatre grups municipals per a fer front al coronavirus.(àudio)

Lucas Ramírez també confirma que un dels paquets de mesures que es debaten és l’adaptació del calendari fiscal per a minimitzar entre la ciutadania l’impacte de la crisi. L’alcalde entenia que aquests tipus de mesures també dependran de l’Organisme de Gestió Tributària, depenent de la Diputació, que gestiona la recaptació de tributs en els municipis de la demarcació. Per Ramírez, moltes de les mesures hauran de ser preses pels municipis “ de manera conjunta i no individualitzada”.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions