Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treball conjunt de l'Ajuntament i institucions de la comarca pel castell d’Olèrdola

Dijous hi ha una reunió per a conèixer les intencions que té la Generalitat per a la seu d’Olèrdola del MAC

dimarts 17 setembre 2013

Aquest dijous al migdia hi ha convocada una important reunió al Departament de Cultura per tractar d’aspectes que tenen a veure amb el conjunt històric d’Olèrdola. L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort; el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella; el president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat; i el director del Vinseum, Xavier Fornos; es reuniran amb Joan Pluma, director general de Patrimoni de la Generalitat, per parlar de la situació de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya(MAC). En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, Josep Tort explicava que el Departament de Cultura ha decidit prioritzar al país jaciments arqueològics, entre els quals no s’hi trobaria el d’Olèrdola. Tort indica que una primera conseqüència d’aquesta mesura és que la seu d’Olèrdola del Museu deixaria de tenir sobre el terreny una persona de referència, funció que fins ara ha complert la directora d’aquesta espai, Núria Molist.(àudio)

El propòsit de la reunió és poder obtenir del Departament informacions sobre quins recursos pensa destinar a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia. (àudio)

Des d’Olèrdola, amb el suport de les institucions culturals que són referència a la comarca, es vol traslladar a la Generalitat la importància de mantenir el suport al conjunt històric d’Olèrdola.(àudio)

L’Ajuntament, conjuntament amb el Consell Comarcal, el Vinseum i l’IEP, valorarà el resultat de la reunió. L’Ajuntament d’Olèrdola considera que cal aprofundir en el treball compartit al territori i garantir que el conjunt d’Olèrdola, pel que representa per la història penedesenca, segueixi disposant dels recursos necessaris per a continuar desenvolupant la seva activitat.

Document Actions