Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament i Mancomunitat lliuren compostadors casolans a Olèrdola aquest dissabte al matí

S’oferirà un taller de formació a les quatre persones que rebran la cessió gratuïta de compostadors aquest 2020
Imatge d'arxiu d'una sessió de formació vinculada al lliurament dels compostadors
Imatge d'arxiu d'una sessió de formació vinculada al lliurament dels compostadors

divendres 07 febrer 2020

 

Aquest dissabte, a les 10 del matí, al local social Rossend Montané de Sant Miquel, es farà el lliurament dels compostadors casolans que l’Ajuntament d’Olèrdola cedeix gratuïtament a veïns del municipi en aquesta convocatòria de 2020. Abans del lliurament, les persones que reben el compostador  participaran en una sessió formativa per a poder fer correctament el compostatge casolà.

La formació l’ofereix el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, donant continuïtat a les accions de promoció de pràctiques sostenibles que es realitzen al municipi des d’aquesta administració, conjuntament amb l’Ajuntament. En la convocatòria d’aquest 2020 són quatre les famílies sol·licitants que rebran la cessió gratuïta de compostadors, amb la qual cosa ja arriben a 63 els compostadors casolans cedits a Olèrdola des de l’any 2010.

La regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, explicava durant el ple d’aquest dilluns que aquest any s’han ampliat els criteris per a poder fer arribar els compostadors a més habitatges. Així, aquest any també podien rebre el compostador persones que vivien soles o  habitatges sense un gran jardí però sí amb espai exterior.(àudio)

Amb l’ús del compostador es pot transformar la matèria orgànica en un adob de qualitat i a més dona dret a una bonificació del 15% de la taxa municipal de gestió de residus.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions