Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuts per a autònoms per a la compensació de pèrdues econòmiques

Les sol·licituds per accedir a la prestació econòmica que atorga la Generalitat es poden presentar fins el 2 de maig

dijous 09 abril 2020

 

 El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat la convocatòria d’ajuts per a autònoms per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la COVID-19.

 Poden sol·licitar aquests ajuts les persones físiques que siguin treballadores autònomes, en situació d’alta a la Seguretat Social, amb domicili fiscal i lloc de treball a Catalunya i que treballin en activitats de les quals s’ha decretat el tancament obligatori.

 Les persones sol·licitants hauran d’acreditar una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència dels efectes de la Coronavirus i que no disposen de fonts alternatives d'ingressos. En aquest sentit, la base imposable de la darrera declaració de la renda disponible haurà de ser igual o inferior a 25.000 euros.

 L’ajut consistirà en una prestació econòmica única, de fins a 2.000 euros, que s'abonarà en un únic pagament avançat.

 El termini per a la presentació de sol·licituds és el 2 de maig de 2020. El formulari de sol·licitud està disponible al portal de Tràmits de la Generalitat (http://tramits.gencat.cat) i al portal corporatiu de tramitació Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat).

 

Document Actions