Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alba Castellví oferirà dilluns el taller “Educar sense cridar” a l’escola de Sant Pere Molanta

És la primera de les dues xerrades-taller que organitza l’Ajuntament en suport a la funció educativa de les famílies
Alba Castellví
Alba Castellví

divendres 19 febrer 2016

Dilluns 22 de febrer,  en horari de 5 de la tarda a les 8 del vespre, l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta acollirà la xerrada-taller “Educar sense cridar”, a càrrec d’Alba Castellví. L’activitat l’organitza l’Ajuntament d’Olèrdola amb la voluntat de donar suport a la funció educativa de les famílies. La inscripció és gratuïta i cal concretar-la a l’adreça de correu electrònic mulinaripm@gmail.com. Amb l’ànim de facilitar l’assistència a les famílies que ho desitgin, l’Ajuntament també ofereix un servei de monitoratge per atendre els infants mentre duri la xerrada-taller.

Mare, sociòloga, mediadora i educadora. Així es presenta Alba Castellví, una sadurninenca que amb el seu llibre “Educar sense cridar” s’ha situat aquestes darreres setmanes com una de les principals i més influents referències al país en l’àmbit dels materials pràctics per a millorar l’educació dels infants a casa.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, la mateixa Alba Castellví subratllava que s’ha d’evitar cridar per dos motius principals. Perquè quan cridem ens enfadem i ens posem nerviosos, i després cal fer l’esforç de recuperar la tranquil.litat. Però sobretot perquè si cridem estem oferint un model de conducta als fills lluny de la serenitat i coherència que de ben segur desitjarien les famílies.(àudio)

L’aparició i èxit de llibres com “Educar sense cridar” o bé l’increment  de xerrades de temàtica educativa per a les famílies és un bon símptoma que indicaria l’interès de les famílies, però alhora també és una signe de les dificultats d’exercir la funció educativa en l’actual context social. (àudio)

No cridar no equival a ser consentidor. Ans el contrari. Els límits donen seguretat als infant.L’objectiu ha de ser assolir una “autoritat ferma i alhora serena”, tal i com assenyala Alba Castellví.(àudio)

Entre els temes que es treballen en el taller hi ha la tranquilitat dels adults, les ordres que donen els pares, la responsabilitat dels fills, el foment i l’extinció de conductes o la coherència i la fiabilitat. També es preveu tractar com dir “no” i resistir amb serenitat, com han de ser les normes, els instruments per a una comunicació adequada i els procediments davant les conductes inadequades.

Després del taller que s’ha programat per aquest proper dilluns, l’Ajuntamernt d’Olèrdola organitza un nou taller en suport a l’acció educativa de les famílies. Serà el dilluns 7 de març, de 5 a 8 de la tarda, a l’escola Circell de Moja. El taller porta per títol “Com parlem, escoltem i sentim a casa, i fora de casa?”, i anirà a càrrec de Jordi Serra.

El servei de "Ràdio a la carta" temporalment no està actualitzat

Document Actions