Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alta implicació d’Olèrdola en la XXII Roda de Teatre de l’Alt Penedès

Els grups El Folre i l’Arrel protagonitzen 6 de les 23 actuacions i Olèrdola acollirà quatre funcions
El grup "El Folre" participa amb "Les meves veïnes"
El grup "El Folre" participa amb "Les meves veïnes"

dimarts 23 octubre 2012

Aquest darrer cap de setmana s’iniciaven les representacions de la 22a Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès, comptant amb una rellevant presència d’Olèrdola en la seva programació. Fins el 16 de març, es podran seguir fins a 23 actuacions en divuit localitats de la comarca a càrrec dels 10 grups participants. I les formacions teatrals amb seu al nostre municipi assumeixen una elevada implicació. Els dos grups d’Olèrdola portaran a escena 6 d’aquestes 23 representacions. El Folre de Sant Pere Molanta, amb el seu “Les meves veïnes”, ja ha actuat a Les Gunyoles aquest diumenge i ho tornarà a fer l’11 de novembre a Sant Joan de Mediona, el 7 de gener a Puigdàlber i el 10 de març a Torrelavit. El grup l’Arrel de Sant Miquel escenificarà “El casament dels petits burgesos” el 8 de desembre a Gelida i el 19 de gener a El Pla del Penedès. A més, equipaments del municipi acolliran fins a 4 funcions de la Roda. A Sant Pere Molanta es podrà seguir aquest diumenge, a dos quarts de 7 de la tarda, “Mort accidental d’un anarquista”, de Dario Fo, a càrrec de L’Escorça Teatre. El 16 de desembre, la Sala molantenca rebrà “La Cacera de l’ànec”, de Criatures, companyia de teatre. Al Local Rossend Montané de Sant Miquel el 17 de novembre es representarà “Negroni de Ginebra”, a càrrec de Llavor d’Art, mentre que al Local Nou de Moja es podrà veure el 20 de gener "Lo diable, la dona, lo somni i la taverna!”, de Taller d’Assaig Teatre.

El fet de tenir dos grups amb obra per representar fa que la implicació d’Olèrdola sigui alta, tal i com ens valorava Ariadna Caballero, vocal de la Junta la de coordinadora GATAP(Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès), l’entitat organitzadora de la Roda.(àudio)

Durant aquests cinc mesos, gairebé cada cap de setmana els amants del teatre podran gaudir de muntatges molt diversos de la mà dels grups la Torre, el Folre, l'Escorça, Criatures, Grup Artístic Gelada, Llavor d'Art, l'Arrel, el Molí, TAT i el Fanal. La Coordinadora dels Grups de Teatre Amateur de l'Alt Penedès destaca que s'ha mantingut el nombre d'actuacions dels darrers anys cosa que posa de manifest l’interès dels ajuntaments i entitats penedesenques en fomentar el teatre amateur fet a casa. El propòsit és el de fer arribar el teatre tot arreu (àudio)

La Roda de Teatre, a més de ser una oportunitat per a tots els grups d'actuar i donar-se a conèixer a la comarca, és un aparador de la qualitat i la diversitat teatral de l'Alt Penedès. A més, la contractació d'obres a través de la Roda ofereix diversos avantatges als ajuntaments i entitats que opten per aquesta proposta com són la difusió i els programes de mà, dels quals se n'encarrega la GATAP, així com un preu ajustat i l'exempció de pagar drets d'autor, que es duu a terme també a través de la coordinadora.

La GATAP ha renovat enguany els membres de la junta i, conjuntament amb els representants dels grups adherits, es posa com a objectius la promoció de les companyies de teatre, donar conèixer les garanties de la coordinadora i organitzar cursos de formació i activitats teatrals per incentivar i potenciar el teatre amateur de l’Alt Penedès.

 

Document Actions