Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alternativa per Olèrdola acusa a ERC de “comportament poc democràtic”

ApO lamenta que ERC demanés la nul·litat de la candidatura d’APO quan ja havia estat admesa per la Junta Electoral
Imatge de la presentació de la llista d'ApO
Imatge de la presentació de la llista d'ApO

dimecres 08 maig 2019

 

Segons exposa Alternativa per Olèrdola en un comunicat de premsa, la llista d’ERC va interposar la setmana  passada un recurs davant la Junta Electoral demanant la nul·litat de la candidatura electoral d’ApO, per no ajustar-se als criteris de paritat. ApO assenyala que en aquest recurs, “ERC podria haver demanat l’esmena o rectificació de la llista (si és que un 3,5% de variació de la paritat és un error) quan la llista ja havia estat admesa per Junta Electoral”, però enlloc d’això ERC “ha demanat la nul·litat de la llista d’Alternativa per Olèrdola”. Per complir amb la paritat, ApO assegura que “simplement ha hagut d’intercanviar posicions de dos dels membres de la llista”.

ApO lamenta que ERC, tot i que esmenta que la seva intenció és que totes les llistes siguin paritàries en nombre d’homes i dones, presenta un recurs que “dista molt d’aquest discurs”.  ApO fa notar que enlloc de demanar l’esmena de la llista, “tal i com la llei electoral permet, el que van sol·licitar va ser que la candidatura fos declarada nul·la”.

ApO interpreta que ERC “pretenia guanyar vots eliminant altres opcions polítiques molt més plurals”, evitant que els veïns del municipi “poguessin votar lliurement altres candidatures presentades i anul·lar, a la vegada, el dret dels candidats a ser votats”.

 La nota d’ApO conclou assenyalant que “a data d’avui” es pot confirmar “que Alternativa per Olèrdola optarà, un cop més, a la reelecció”.

Document Actions