Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de l’escola Circell han viatjat a Xipre participant en un programa europeu d’intercanvi entre escoles

Aquest dimecres compartien les seves vivències amb famílies i la resta d’alumnes de l’escola de Moja

dijous 21 març 2019

 

L’Escola Circell de Moja participa en el projecte de la Unió Europea “Erasmus plus” per fomentar el coneixement d’idiomes i l’intercanvi entre escoles europees. En el marc d’aquest projecte sis alumnes de sisè, amb la cap d’estudis de l’escola, Nàdia Gadea, viatjaven fins a Xipre la darrera setmana de febrer. Aquest dimecres els alumnes van exposar la seva experiència en públic, en un acte que permetia als participants del viatge explicar alguns dels menjars típics xipriotes, vocabulari bàsic en grec, danses tradicionals, curiositats i informació de l’estada,  així com oferir vídeos i fotografies que transportaven als assistents la intensitat de les vivències de l’estada.

En aquest projecte “Erasmus plus” l’escola de Moja comparteix grup d’intercanvi amb una escola de Nicòsia, que ara s’ha visitat, amb una altra de Polònia i una d’Itàlia. El projecte gira al voltant dels valors dels “herois” que puguin ser referents pròxims pels alumnes. Una de les activitats centrals ha estat el treball per a fomentar hàbits d’alimentació saludables. A Nicòsia, els alumnes estaven acollits en famílies xipriotes i van poder fer visites culturals i activitats vinculades amb aquest treball relacionat amb la salut, tal i com explica Nàdia Gadea.(àudio)

Per l’escola, participar en aquest projecte suposa potenciar el propòsit d’obrir-se més a Europa i promoure el coneixement de l’anglès.(àudio)

El proper mes de maig, alumnes de l’escola es desplaçaran fins a Itàlia. I els proper mes de febrer, serà quan famílies de l’escola de Moja acollia infants de Xipre, Polònia i Itàlia.

Àngel Giménez, Ona Martí, Olga Penu, Núria Sala, Carlota Pacheco i Noa Méndez han estat les alumnes que han fet aquest viatge. L’estada per a ells ha estat molt satisfactòria. De manera especial han destacat les amistats que van fer durant aquest dies a Xipre.(àudio)

Les danses i la llengua grega han estat dos dels continguts que més han cridat l’atenció a aquests alumnes de l’escola Circell.(àudio)

El grup no dubtaria en repetir el viatge si es donés l’ocasió i ho recomanen als seus companys.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Nàdia Gaea i als alumnes participants en el projecte

Document Actions