Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de Polònia, Xipre i d’Itàlia participen aquesta setmana en un intercanvi a l’escola Circell de Moja dins del projecte Erasmus

Els divuit alumnes estan acollits fins divendres en cases de famílies de l’escola Circell i comparteixen sortides i activitats a l’escola

dilluns 17 febrer 2020

 

En un àgil , divers i representatiu acte, aquest dilluns al matí el Local Nou de Moja ha acollit la benvinguda als alumnes de Polònia, Xipre i d’Itàlia que fins divendres participen en un intercanvi a l’escola Circell de Moja dins del programa Erasmus Plus. Són 18 nois de cicle superior, 6 per escola, que juntament amb els seus mestres acompanyants han seguit amb atenció les evolucions d’un acte que ha permès conèixer el centre d’interès del projecte, però també característiques del territori, una mostra de balls populars de Moja i la projecció d’un vídeo amb la participació dels alumnes de l’escola Circell.

Nàdia Gadea, coordinadora del projecte Erasmus a l’escola Circell, feia notar que aquesta és una setmana molt important per l’escola i recordava que el projecte que treballaran  serà el de treballar en equip. Per això, els alumnes participants en l’intercanvi han hagut d’aplicar aquest treball en equip per a poder muntar a l’escenari un gran trencaclosques que reproduïa la imatge del projecte. I a continuació s’ha pogut veure un vídeo promocional de benvinguda al Penedès, elaborat per Enoturisme Penedès. Com a mostra també de treball en equip i gràcies a l’Associació de Balls Populars Infantils  de Moja, han actuat els capgrossos, els cavallets i les panderetes, tres agrupacions formades per alumnes de l’escola.

Una altra projecció mostrava activitats de l’escola per a tenir cura del planeta, amb els infants de tots els cursos fent pràctiques sostenibles. Per acabar, els alumnes de 5è i de 6è han interpretat una coral versió del clàssic de Bob Dylan “ Blowing in the wind”

Nàdia Gadea es mostrava satisfeta pel funcionament de l’acte de benvinguda i apuntava que aquesta serà una setmana molt intensa per l’escola.(àudio)

Monika Soltysiac, coordinadora del projecte a l’escola de Polònia, posava l’accent en què participar en aquesta projecte és molt important per al conjunt de la comunitat educativa.(àudio)

La implicació de les famílies acollidores ha estat excel·lent i l’acollida molt càlida, tal i com destaca Monika Soltysiac.(àudio)

Durant la setmana s’han programat diferents activitats, com la de compartir els preparatius i la celebració del carnaval, una sortida a Barcelona o  la visita a la casa museu Pau Casals del Vendrell.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions