Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova mantenir els plens trimestrals i la cessió de competències a la Junta de Govern

S'aprova amb els vots d'ApO i CiU. Per “transparència i estalvi”, ERC volia plens mensuals i no crear la Junta de Govern

dimarts 14 juliol 2015

En sessió extraordinària de ple celebrada aquest dilluns al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat la creació de la Junta de Govern Local, les seves competències, la periodicitat dels plens ordinaris, així com el règim de retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació. Aquests punts es van acordar amb els vots favorables d’Alternativa per Olèrdola i de CiU, mentre que ERC hi votava en contra.

El portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, explicava que la Junta de Govern Local garantia un treball àgil de l’Ajuntament i per això es tornava a crear per aquest mandat. Des d’ERC, la seva portaveu, Fina Mascaró, recordava que per a municipis de menys de 5.000 habitants com Olèrdola no és obligatori crear aquest òrgan. Mascaró defensava que era més transparent que les decisions les prengui el ple i que les seves sessions ordinàries  es fessin cada mes, no pas cada tres mesos com es va aprovar.

Des del govern municipal es defensava que l’experiència dels anteriors mandats havia funcionat i per això la mantenien.(àudio)

Els plens ordinaris es preveuen convocar el darrer dilluns del trimestre, a dos quarts de 8 del vespre. Valorant la cessió de competències del ple a la Junta de Govern, ERC recordava que quan les Juntes tractin aquestes competències cedides, les sessions haurien de ser públiques. Des d’ERC es feia notar que amb la delegació de competències, les contractacions d’obres o serveis no es decideixen pel ple. Fina Mascaró considerava que mantenir les atribucions del ple seria més transparent i comportaria un estalvi a l’Ajuntament. (àudio)

El ple va aprovar que per assistència a les sessions ordinàries de Juntes de Govern, que es convoquen cada quinze dies, la indemnització sigui de 500 euros. L’assistència al ple ordinari s’estipula en 250 euros. Mascaró calculava que amb aquestes xifres, si es fessin plens ordinaris cada mes i no hi hagués Junta de Govern, l’estalvi seria de 15.500 euros anuals i de 62.000 € en tot el mandat. També es va aprovar que l’alcalde, Lucas Ramírez, tingui una retribució bruta anual de 34.000 euros per una dedicació parcial del 90%. Tot i assenyalar que estava dins la llei i dels barems establerts per l’Associació Catalana de Municipis, des d’ERC s’entenia que era exagerada aquesta retribució a l’alcalde.(àudio)

Xavier Serramià,  portaveu del govern, indicava que les indemnitzacions per assistències a Juntes de Govern s’incrementaven un 5% perquè es recuperava la baixada que es va aplicar quan el govern local “en solidaritat amb els treballadors”, es va baixar aquestes retribucions quan l’Estat va retallar el sou als empleats públics.

Serramià no trobava que eren exagerades les quantitats fixades i defensava que, perquè tothom pugui dedicar-se a la política cal que les retribucions siguin adequades “si no es vol deixar la política en mans de qui té la vida resolta”.(àudio)

El portaveu de CiU, Josep Sánchez, en declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola recordava que el seu grup havia defensat públicament la convocatòria de plens cada mes i que s’articulés un govern d’unitat. En el ple d’aquest dilluns van decidir votar a favor les propostes del govern “per deixar un marge de confiança”. (àudio)

El ple aprovava per unanimitat un canvi formal en la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament en una plaça de personal eventual, sense variar les seves funcions de dinamització de gent gran ni retribució. La sessió també decidia atendre la petició d’un establiment de Moja i concedir-li la subvenció que li pertocaria corresponent a l’any 2014 per vendre  bosses compostables.

En la sessió es va donar compte del decret d’alcaldia de delegació de competències a les diferents regidories i també s’informava de l’informe trimestral de tresoreria, que recull que l’Ajuntament paga les factures amb una mitjana de 19 dies.

Escolta les entrevistes de valoració del ple, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, fetes a Xavier Serramià, Josep Sánchez i Fina Mascaró

Escolta el ple de l'Ajuntament, enregistrat per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí (1), (2) i (3)

Document Actions