Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb sortida i arribada des de Can Torres, aquest diumenge es viurà la 3a edició de la cursa de muntanya “Papiol Extrem”

S’han inscrit 124 atletes, un 25% més que l’any passat

divendres 03 febrer 2023

 

Si no hi ha baixes imprevistes de darrera hora, aquest diumenge seran 124 les persones que participaran en la 3a edició  de la cursa de muntanya “Papiol Extrem”. Aquestes 124 inscripcions assolides representen un 25% d’augment respecte la participació de l’any passat, tal i com ha confirmat Oriol Roca, membre de la secció de Curses de Muntanya del Centre Excursionista del Penedès. La gran activitat de promoció desplegada a les xarxes socials, especialment a Instagram, sumada al “boca orella”, explicarien aquest augment en el nombre d’inscripcions a una cursa que és molt ben valorada per “la bellesa del recorregut i la seva exigència”.

Sortida des de Can Torres, a les 10.00h

Organitzada per la secció de Curses de Muntanya del Centre Excursionista del Penedès, la Papiol Extrem és una cursa de muntanya circular que surt i acaba al barri de Can Torres. Té una distància de 12’5km, amb un desnivell positiu de 550m, i l’horari de sortida serà a les 10.00h del diumenge.

Dues ascensions al cim d’El Papiol

Durant els dos primers kms es fa un homenatge a l’antiga cronoescalada Vertical Penedès. És per això que el primer i primera que coronin el cim del Papiol (km 2 aprox.) obtindran un premi. Tal i com descriu el CEPuna vegada coronat el cim de la Penya del Papiol, “s’inicia un descens prou llarg per un corriol molt entretingut amb algun repetxonet, que finalitzarà amb un petit pas per una llosa. A continuació, comença una breu pujada per asfalt en direcció Viladellops. Molt abans d’arribar-hi, trencarem a l’esquerra per enllaçar corriols entre bosc que conduiran fins a tocar de Can Trabal. A partir d’allà, el recorregut recupera la tendència d’anar pujant poc a poc, fins a començar la segona pujada a la Penya del Papiol”. Després de coronar la Penya del Papiol per segona vegada, “ja veurem Can Torres i començarem el descens per apropar-nos-hi. Ara bé, a mitja baixada trencarem a la dreta per fer un bucle molt “corriolero” i divertit, que ens durà al darrer repetxó de la matinal, cap a la Creu de Cal Jesús. Coronat aquest petit cim,  sí que us podem assegurar que tot va avall, en direcció Can Torres.”

El període d’inscripcions va estar obert fins dimarts i el dia de la cursa no es faran inscripcions presencials. L’import de la inscripció inclou l’assegurança obligatòria.

Per a més informació i inscripcions, podeu accedir a la pàgina web del CEP

Document Actions