Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ampli seguiment de la vaga a les escoles d’Olèrdola

A l’escola Circell de Moja secunden la vaga aquest dimarts el 80 % de la plantilla, mentre que a l’escola Rossend Montané ho fa el 40%
Imatge de l'entrada de l'escola Circell de Moja, aquest dimarts al matí
Imatge de l'entrada de l'escola Circell de Moja, aquest dimarts al matí

dimarts 15 març 2022

La primera de les cinc jornades de vaga convocades a l’ensenyament està tenint aquest dimarts un ampli seguiment a Olèrdola. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta fan vaga el 40% de la plantilla. La majoria de famílies han optat per no portar  a l’escola els seus fills i l’assistència  d’alumnes ha estat del 36% , 48 de 134. A l’escola Circell de Moja fan vaga aquest dimarts el 80% de la plantilla. Dels 198 alumnes matriculats al centre, hi assisteixen 77, dada que s’aproxima al 40% d’assistència d’infants. En les dues escoles d’Olèrdola es compleixen els serveis mínims.

Els sindicats que convoquen la vaga reclamen la reversió de les retallades i la dedicació mínima del 6% del PIB a educació. Una altra de les reivindicacions és la retirada del nou currículum, que s’ha “decidit i anunciat sense consens” i fa desaparèixer  la filosofia de l’ESO i redueix al 50% la tecnologia, entre d'altres mesures que s'interpreten com una pèrdua de qualitat de continguts. Els convocants també reclamen l’assumpció de responsabilitat per part del Departament en la defensa del model d’immersió lingüística, la retirada del nou calendari escolar , així com l’estabilització del personal interí i un pacte d’estabilitat de les plantilles.

La  d’avui es preveu que sigui la jornada de més impacte dels 5 dies convocats de vaga aquest mes de març. Els mestres també estan cridats a fer vaga aquest dimecres i dijous , així com dimarts 29 i dimecres 30 de març. 

Document Actions